Kennisbases kunstvakdocenten vo

Afbeelding schoolbord

Welke kennis en vaardigheden moet iedere beginnende leraar bezitten in het voortgezet onderwijs? En welke kennis en vaardigheden zijn nodig om les te kunnen geven in een van de kunstvakken? Om antwoord te geven op deze vragen zijn voor alle vakken kennisbases opgesteld.

Kennisbases kunst en cultuur

In opdracht van de HBO-raad zijn voor de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs kennisbases ontwikkeld voor alle vakken. Dit om het gewenste en noodzakelijke kennisniveau in het voortgezet onderwijs te borgen en te verhogen. 

In 2012 en 2013 werkten het HBO-netwerk kunstvakdocentenopleidingen en het LKCA samen rond de validering van de kennisbases voor de kunstvakken voor de kunstvakdocentenopleidingen. De kennisbases voor de bachelor kunstvakdocentenopleidingen zijn vastgesteld. Voor de master Kunsteducatie is geen kennisbasis niet geformuleerd. 

Opbouw kennisbases

De kennisbases zijn opgesplitst in een kerndeel en een profieldeel. Het eerste richt zich op elementaire docentenkennis van het betreffende vak. Het profieldeel biedt ruimte voor verdieping en voor individuele profilering van zowel student als opleiding. 

Kennisbasis Bachelor - kunstvakdocentenopleidingen 

Kennisbasis Bachelor: docent dans 
Kennisbasis Bachelor: docent muziek 
Kennisbasis Bachelor: docent theater
Kennisbasis Bachelor: docent beeldende kunst & vormgeving  

Meer informatie

Kennisbases voor alle vakken op 10voordeleraar.nl  

contact

eeke wervers
naamEeke WerversfunctieSpecialist Cultuureducatietelefoonnummer030 711 51 37e-maileekewervers@lkca.nl