Bestuur

LKCA werkt vanuit het raad-van-toezichtmodel met een directeur-bestuurder. De verantwoordelijkheden van bestuur en raad van toezicht zijn vastgelegd in de statuten en in reglementen voor bestuur en toezicht. Bestuur en raad van toezicht werken vanuit de acht principes van de Governance Code Cultuur.

Directeur

Lucien Kembel wordt per 1 april 2023 de nieuwe directeur-bestuurder van LKCA. Hij was de laatste jaren directeur van de Haagse theaters Diligentia en PePijn. Lees verder voor een eerste kennismaking met Lucien.

Oeds Westerhof is sinds november 2022 tijdelijk directeur van LKCA. Hij blijft totdat de vaste directeur-bestuurder van LKCA aantreedt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Oeds heeft een lange staat van dienst in de sector. Dat begon met een functie voor zes jaar als directeur van Keunstwurk, een provinciale instelling in de provincie Fryslân. In de laatste twee jaar van zijn directeurschap was hij daarbij kwartiermaker en eerste voorzitter van de brancheorganisatie Cultuurconnectie. Na zes jaar Keunstwurk is Oeds gaan adviseren en interimmen. In het LKCA-werkgebied was hij onder andere tijdelijk directeur van Ateliers Majeur in Heerenveen, Kunstbedrijf in Arnhem en Cool in Heerhugowaard. Ook begeleidde hij fusies die leidden tot Zinin in Nijverdal, De Nobelaer in Etten Leur en Centrum voor de Kunsten in Sneek. Recent was Oeds interim-directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Bestuurlijk is hij onder andere actief als voorzitter van De Moanne, Fries cultureel magazine en ambassadeur voor Meer Muziek in de Klas. De grootste kluif in zijn werkzame leven was Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa. Hij leidde de competitie waarmee Leeuwarden de titel won en was als enige van begin tot eind lid van de directie.

Contactgegevens

Wil je in contact komen of een afspraak maken met Oeds Westerhof? Neem dan telefonisch contact op met Désirée de Kreuk, Bestuursassistent bij LKCA. Zij is op maandag, dinsdag en woensdag bereikbaar via telefoonnummer 030 – 711 51 53. Of mail Oeds: oedswesterhof@lkca.nl.

LI: linkedin.com/in/oedswesterhof

Raad van toezicht