Schrijf je in voor de LKCA-nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke drie weken het laatste nieuws op het gebied van cultuurbeleid, cultuureducatie en/of cultuurparticipatie.

We maken de nieuwsbrief volledig voor jou op maat. Of je nu alles wilt weten over amateurkunst, cultuuronderwijs, onderzoek of cultuur, zorg en welzijn. Als je een account aanmaakt geef je eenvoudig zelf aan over welke onderwerpen je nieuws wilt ontvangen.

Heb je vragen over de inschrijving voor de nieuwsbrief? Stel ze gerust via vraag@lkca.nl.

Aanmeldformulier

Proeflezen?

Dat kan. Hieronder vind je onze laatste 3 nieuwsbrieven.

  • Nieuwsbrief 2 mei. Gemeenten erkennen de meerwaarde van cultuur. Regel dan ook de wettelijke basis, aldus Jan Jaap Knol. De kennissynthese cultuurbeoefening zoomt in op tien jaar onderzoek naar actieve cultuurbeoefening. In het LKCAtelier gaan we dieper in op de bevindingen. En in het nieuwe themanummer van Cultuur+Educatie gaan we in op artistiek onderzoek in kunsteducatie.
  • Nieuwsbrief 11 april. In zijn long read pleit Bas Verberk voor cultuureducatie als publieke zaak. ‘Meer samenwerken, minder hokjes’: een afscheidsinterview met Hedwig Verhoeven (FCP). En: werkt het cultuureducatiebeleid? 5 aanbevelingen uit onderzoeksrapporten.
  • Nieuwsbrief 21 maartElma Groen start als interim directeur-bestuurder bij LKCA. Het prijswinnende Jeugdtheater Hofplein wordt uitgelicht in de nieuwe Cultuurkrant. En in Cultureel Kapitaal pleiten Marian Bakens en Allerd van den Bremen voor een structurele kunstvakdocent op elke basisschool.