Technologie ♡ Kunst

Over de verbinding van kunst en technologie in onderwijs en vrije tijd
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
De publicatie Technologie ♡ Kunst beschrijft hoe kunst en technologie verbonden zijn en hoe je deze verbindingen kunt benutten in het onderwijs, de vrije tijd en in sociale vraagstukken.

Technologie en digitalisering hebben ons leven de afgelopen jaren drastisch veranderd. Het verschil tussen online en offline is vervaagd. Zonder te weten wat het precies betekent, leven we steeds meer in een digitale samenleving. Dat heeft gevolgen voor alles in ons leven: van werk en onderwijs tot sociale contacten en gezondheidszorg.

Het dwingt ons om kritisch te denken en maakt ons voortdurend bewust van ons eigen handelen. Dat uit zich ook in kunsteducatie en kunstbeoefening. Welke gevolgen heeft de digitale samenleving voor cultuureducatie en kunstbeoefening? Hoe worden nieuwe technologische ontwikkelingen toegepast in kunst? En hoe wordt kunst gebruikt om op deze ontwikkelingen te reflecteren?

In deze publicatie schetsen we trends op basis van deskresearch, bijeenkomsten en gesprekken met experts die al langere tijd werken op het snijvlak van kunst en technologie. En beschrijven we wat er nodig is om de verbinding tussen kunst en technologie in het onderwijs, de vrije tijd en in sociale vraagstukken te benutten.

Voor wie?

Iedereen die werkt of wil werken aan de verbinding van kunst en technologie kan de informatie uit deze publicatie gebruiken om inspiratie op te doen en te leren van experts. Werp samen met hen een blik op de nabije toekomst en bekijk hun dromen voor de verbinding van kunst en technologie.

Download de publicatie
Laatste update: augustus 2021

Foto header: Boudewijn Bollmann / STRP

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4 / 5. totaal 7

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Conny Swemmer de Ruyter 01-11-2021

Ik geef een 6

reageer
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel