Agenda inclusieve podiumkunsten

2020 - 2024
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
De Agenda inclusieve podiumkunsten is opgesteld om de podiumkunsten toegankelijk te maken voor én met mensen met een beperking.

De agenda besteedt aandacht aan praktische toegankelijkheid: hoe kunnen culturele organisaties drempels weghalen, zodat mensen met een beperking kunnen meedoen aan de kunsten als publiek, (amateur)deelnemer of artiest?

Daarnaast is er aandacht voor de organisatorische en artistieke toegankelijkheid: wat kunnen culturele organisaties doen om te profiteren van de artistieke en esthetische uitdagingen van artiesten met een beperking?

Gezamenlijk initiatief

De Agenda inclusieve podiumkunsten 2020-2024 is een initiatief van Holland Dance in samenwerking met het LKCA, The British Council, Theaters Tilburg en het Fonds Podiumkunsten. Een ruime groep betrokkenen uit de culturele sector heeft de agenda opgesteld tijdens drie rondetafelgesprekken.

De Agenda is al ondertekend door veel organisaties/sleutelpersonen uit de culturele sector. Op deze pagina kun je zien wie de Agenda al hebben ondertekend.

Onderteken ook!

Wil je ook meewerken aan Inclusieve Podiumkunsten? Onderteken dan ook de Agenda! Stuur een mail met ‘Ik onderteken de Agenda Inclusieve Podiumkunsten’ naar ClaudiaMarinelli@lkca.nl.

Agenda Inclusive Performing Arts

You can find the English version of the Agenda here. Please endorse this agenda by sending an e-mail stating ‘I endorse the Agenda Inclusive Performing Arts’ to ClaudiaMarinelli@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.7 / 5. totaal 3

Reageer

Uw bericht kan gewijzigd worden door de beheerder
Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Claudia Marinelli
Claudia Marinelli
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
claudiamarinelli@lkca.nl
030 - 711 51 35
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel