Agenda inclusieve podiumkunsten

2020 - 2024
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
De Agenda inclusieve podiumkunsten is opgesteld om de podiumkunsten toegankelijk te maken voor én met mensen met een beperking.

De agenda besteedt aandacht aan praktische toegankelijkheid: hoe kunnen culturele organisaties drempels weghalen, zodat mensen met een beperking kunnen meedoen aan de kunsten als publiek, (amateur)deelnemer of artiest?

Daarnaast is er aandacht voor de organisatorische en artistieke toegankelijkheid: wat kunnen culturele organisaties doen om te profiteren van de artistieke en esthetische uitdagingen van artiesten met een beperking?

Gezamenlijk initiatief

De Agenda inclusieve podiumkunsten 2020-2024 is een initiatief van Holland Dance in samenwerking met LKCA, The British Council, Theaters Tilburg en het Fonds Podiumkunsten. Een ruime groep betrokkenen uit de culturele sector heeft de agenda opgesteld tijdens drie rondetafelgesprekken.

De Agenda is al ondertekend door veel organisaties/sleutelpersonen uit de culturele sector. Op deze pagina kun je zien wie de Agenda al hebben ondertekend.

Meer over de Agenda inclusieve podiumkunsten

Meer interessante video’s over dit onderwerp:

You can find the English version of the Agenda here. Please endorse this agenda by sending an e-mail stating ‘I endorse the Agenda Inclusive Performing Arts’ to ClaudiaMarinelli@lkca.nl.

Landkaart inclusieve podiumkunsten

Bekijk ook de Landkaart inclusieve podiumkunsten, een overzicht van wat er overal in het land gebeurt op het gebied van inclusieve podiumkunsten.

Onderteken ook!

Wil je ook meewerken aan Inclusieve Podiumkunsten? Onderteken dan de Agenda! Vul onderstaand formulier in en wij voegen je zo snel mogelijk toe aan het overzicht van ondertekenaars.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4 / 5. totaal 4

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Claudia Marinelli
Claudia Marinelli
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
claudiamarinelli@lkca.nl
030 - 711 51 35
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel