Startpagina kunst, cultuur en Positieve Gezondheid

Hier vind je al onze kennis over de invloed van kunst en cultuur op Positieve Gezondheid
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Op deze pagina verzamelen we al onze kennis over de invloed van kunst en cultuur op Positieve Gezondheid. Machteld Huber introduceerde dit begrip in 2012. Positieve Gezondheid is een benadering waarbij gezondheid niet alleen de aan- of afwezigheid van ziekte betekent, maar waarbij er naar meer dimensies gekeken wordt.

Inmiddels is er al veel bewijs geleverd dat kunst en cultuur een positieve invloed hebben op gezondheid. Maar wat is precies de invloed van actieve cultuurbeoefening op de zes dimensies van Positieve Gezondheid? En hoe werkt dit in de praktijk?  

De zes dimensies van Positieve Gezondheid bestaan uit:

  • Mentaal welbevinden
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren
  • Lichaamsfuncties 

LKCA & Institute for Positive Health

LKCA streeft er samen met het Institute for Positive Health (IPH) naar dat de inzet van actieve cultuurbeoefening voor Positieve Gezondheid gemeengoed wordt bij gemeenten, culturele aanbieders en zorg- en welzijnsprofessionals. Hier lees je meer over onze samenwerking.

Onderzoeken en publicaties

Hier vind je een overzicht van al onze onderzoeken en publicaties op het gebied van kunst, cultuur en Positieve Gezondheid.

LKCAteliers over Positieve Gezondheid

LKCA organiseert regelmatig LKCAteliers: (online) bijeenkomsten over kunst en cultuur in relatie tot een bepaald onderwerp. Na afloop van ieder LKCAtelier verschijnt er online een inhoudelijke terugkoppeling. Hier vind je de verslagen van LKCAteliers over Positieve Gezondheid.

Belangrijke samenwerkingspartners

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel