Cultuur en ouderen

Het aantal ouderen in Nederland groeit. In 2019 telde Nederland 3,4 miljoen mensen van 65 jaar of ouder, in 2040 zijn het er waarschijnlijk 4,7 miljoen. Dat biedt kansen voor iedereen die zich inzet voor actieve cultuurparticipatie door ouderen.
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
  • Ouderen meer betrekken en uit hun isolement halen door middel van muziek, dat doet stichting Het Danspaleis. De vrijwilli­gers gaan met een mobiele huiska­merdisco langs bij ouderen, waarna de drempel om naar Het Danspaleis te gaan lager is.
  • Rozet in Arnhem organiseert ook speciale activiteiten voor ouderen. Voorbeelden zijn het Kunstcafé 55+ en het Uurtje Cultuur in coronatijd.
  • Stadstrainers vindt het belangrijk dat alle mensen zich gehoord en gezien voelen. Oudere deelnemers van Mijn Verhaal vertellen met foto’s en korte verhalen wat zij belangrijk vinden in hun leven.  
  • Pra Muziektheater ontwikkelt projecten in de wijk én in de zorg, en werkt daarbij zowel met ouderen als met jongeren. Zij maken daarbij altijd gebruik van professionele kunstenaars.
  • De Gruitpoort in Doetinchem heeft het programma Lang Leve Kunst en naoberschap ontwikkeld. In dit programma draait het om het beleven van mooie kunstmomenten, samen met ouderen.
  • Diva Dichtbij verzorgt intieme zangoptredens voor volwassenen en ouderen die door langdurige ziekte of beperking niet meer zelf naar het theater kunnen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 - 711 51 17
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel