Emma Staals

Emma Staals
Emma Staals
Functie: Trainee Cultuureducatie
emmastaals@lkca.nl
030 – 711 51 13

Kunst en cultuur geven handvatten voor zelfontwikkeling. Als nieuwsgierig meisje heb ik de wereld van kunst en cultuur mogen ontdekken tijdens de kunst- en theaterlessen die mijn school aanbood. Van huis uit was dit minder vanzelfsprekend. Als opgeleid kunsthistoricus en kunstdocent heb ik van dichtbij mogen ervaren hoe kinderen en adolescenten kunnen opbloeien dankzij kunst en cultuur. Én hoe kunst en cultuur het begrip van de wereld kunnen vergroten.
Ik gun ieder kind daarom de mogelijkheid om zichzelf creatief te ontwikkelen. Om verschillende redenen krijgt niet elk kind deze kans. Dat is zonde!

In mijn rol bij LKCA wil ik eraan bijdragen kwalitatief (en leuk!) kunst- en cultuuronderwijs bereikbaar te maken voor iedereen. Daar hoort voor mij ook bij: het vergroten van de bewustwording over hoe kunst en cultuur kunnen bijdragen aan een mensenleven.

Binnen het cluster Onderwijs houd ik me bezig met Burgerschap en het programma School en Omgeving. Daarnaast ben ik betrokken bij het evaluatiesysteem Evi, bij de professionalisering van de ICC-trainers en Cultuureducatie met Kwaliteit.

Wil je meer weten of doorpraten over één van deze onderwerpen? Ik hoor het graag!

Bekijk alle medewerkers