Bruggenbouwers in cultuur

Een handreiking voor de inzet van lokale ondersteuningsfuncties
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Cultuurcoach, cultuurmakelaar, cultuuraanjager, adviseur, intendant. Allemaal voorbeelden van lokale functies die deelname aan cultuur stimuleren en verbindingen leggen tussen cultuur en andere domeinen.

Waar de functienamen hier en daar verschillen en in de werkzaamheden andere accenten liggen, hebben zij één ding gemeen: het zijn allemaal bruggenbouwers. Ze slaan bruggen tussen cultuur en sport. Tussen cultuur en zorg. Tussen cultuur en onderwijs.

Het zijn de bruggenbouwers in cultuur.

Van adviseur tot ontwikkelaar

Voor welke domeinen kunnen bruggenbouwers in cultuur werken? Welk profiel past het beste bij welke bruggenbouwer? En wat zijn de verschillende rollen en taken?

In de handreiking ‘Bruggenbouwers in Cultuur’ laten we zien hoe de functie van bruggenbouwer er in de praktijk uitziet en vind je verschillende functieprofielen, van energieke cultuurscout tot cultuurmakelaar met een sociaal hart. Door het invullen van het rolleninstrument krijg je inzicht in de mogelijke rollen die bruggenbouwers in de cultuur (zouden kunnen) vervullen.

Voor wie?

Voor cultuurmakelaars, cultuurscouts, adviseurs, intendanten, cultuurkoppelaars, cultuuraanjagers, cultuurcoaches, combinatiefunctionarissen en andere lokale cultuurfuncties die verbindingen leggen tussen cultuur en andere domeinen, om te reflecteren op wat zij doen, meer zouden willen doen en zouden willen ontwikkelen.

Voor beleidsmedewerkers of werkgevers om hun opdracht aan de bruggenbouwers in de cultuur te kunnen (her)formuleren, een functieprofiel op te kunnen stellen of te gebruiken als basis voor een voortgangsgesprek met de functionaris.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.1 / 5. totaal 7

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Gepubliceerd:
Deel dit artikel