Lang Leve Kunst

Over ouderen en cultuur
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Een collectie essays over cultuur door en voor ouderen. Uitgegeven om het maatschappelijke debat aan te zwengelen over ouderen en cultuurparticipatie.

Met de publicatie Lang Leve Kunst willen het LKCA, het Fonds voor Cultuurparticipatie en diverse fondsen een impuls geven aan een meer positieve beeldvorming rond ouderen en de kansen zichtbaar maken voor culturele instellingen die deze groep met zich meebrengt.

Groeiende groep ouderen

In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Met het groeien van de groep ouderen in onze samenleving doen zich nieuwe kansen voor waarvoor toonaangevende auteurs uit de kunst- en beleidswereld, politiek en wetenschap aandacht vragen. Met deze opiniërende en informatieve bundel wordt het onderwerp cultuur voor en door ouderen op inspirerende en motiverende manier voor het voetlicht gebracht.

Participatie en welzijn

Er is reden tot meer positieve beeldvorming rond ouderen, die steeds vaker worden geassocieerd met mogelijkheden en steeds minder met beperkingen. Ouderen beschikken vaak over tijd en energie om als bezoeker, vrijwilliger of als actieve kunstbeoefenaar deel te nemen en bij te dragen aan cultuur. Bezig zijn met kunst en kunstbeoefening bevordert het welzijn van ouderen, het ontwikkelt talent en versterkt eigenwaarde, brengt ouderen in contact met anderen en maakt mensen onderdeel van een sociaal netwerk.

Auteurs

Met bijdragen van Hedy d’Ancona, Noraly Beyer, Bennie Jolink, Jet Bussemaker, Martin van Rijn, Paul Schnabel, Susan Perlstein, Jacquelien de Savornin Lohman, Michael D. Higgins, e.a.

Bestellen

Het boek is onderdeel van het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst en kan worden besteld bij NAi Publishers in Rotterdam voor € 17,50.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 711 51 17
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel