Tips en tricks voor online cultuuronderwijs

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Thuisonderwijs blijft voorlopig nog wel even onderdeel van het ‘nieuwe normaal’, en dat geldt dus ook voor lessen in kunst en cultuur. Gebruik deze wegwijzer om overzicht te krijgen in het enorme aanbod aan online initiatieven.

Veel leerkrachten en docenten hebben hun weg al gevonden naar Lesopafstand.nl. Voor kunstvakdocenten is deze site ook een aanrader. Je wordt geholpen bij het maken van keuzes in het onderwijsproces bij les op afstand. Zo is er een online stappenplan om je lessen goed in te richten. Ook vind je er overzichten van toepassingen, leermiddelen en leveranciers.

Aanbod op provinciaal en stedelijk niveau

Bij het ingaan van de maatregelen schoten de online initiatieven van cultuuraanbieders als paddenstoelen uit de grond. Het leverde een lange lijst op waaruit blijkt hoe snel en creatief we hebben geschakeld in deze tijden van corona. Vrijwel alle provinciale en grootstedelijke instellingen hebben hun website inmiddels zo ingericht, dat je vrij makkelijk ziet hoe er in jouw nabije omgeving geanticipeerd wordt op de maatregelen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 2

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel