Tijd voor CLOCK!

Autodidacte kunstprofessionals in een gelijk speelveld
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
De Nederlandse kunst- en cultuursector kan niet draaien zonder het werk, het ondernemerschap, de expertise en de creativiteit van de vele kunstprofessionals. Een deel van hen is autodidact. Autodidacte professionals leren in de praktijk, buiten de schoolbanken, meestal van elkaar en door te doen. Dat maakt hen anders dan professionals die in een kunstvak zijn opgeleid.

Als je als autodidacte professional je kennis wil overdragen als docent, dan moet je kunnen aantonen dat je hiertoe bent gecertificeerd. CLOCK wil de ervaring van autodidacte kunstprofessionals dezelfde status geven als een diploma. De deelnemers van CLOCK leren om met hun kennis en ervaringen hun eigen werkniveau aan te tonen. Aan het eind van het traject krijgen zij een certificaat: een belangrijke erkenning voor opgedane kennis uit de praktijk.

In de publicatie ‘Tijd voor CLOCK’ nemen we je mee in het CLOCK-traject en zie je welke stappen een kandidaat doorloopt om uiteindelijk het certificaat te bemachtigen. Gecertificeerde ‘CLOCK’ers’ vertellen wat het hen heeft gebracht en de CLOCK-organisatie deelt de plannen voor de toekomst. Wist je bijvoorbeeld dat scholen CLOCK ook kunnen inzetten als studenten dreigen uit te vallen?

Download of bestel

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 10

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Amalia Deekman
Amalia Deekman
Functie: Specialist Onderzoek
Expertise: cultuurparticipatie,onderzoek
amaliadeekman@lkca.nl
030 711 51 34
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel