Vervoerssubsidies

vervoer

Hoe maak je budget vrij voor het vervoer van en naar culturele activiteiten? Hieronder een overzicht van de mogelijkheden, gerangschikt per provincie.

Landelijk
Drenthe
Flevoland
Noord-Holland
Zuid-Holland
Limburg

Landelijk

Connexxion | primair onderwijs en bso

Voor groepen van 15 kinderen en 3 begeleiders is er het Kids Groepsticket (2 Kids Groepstickets voor 15 tot 30 kinderen). Groepen van meer dan 30 kinderen kunnen reizen met een touringcar.
Kids Groepsticket | Schoolvervoer

Rijksmuseumbus | primair onderwijs

Kinderen van groep 6, 7 en 8 uit heel Nederland reizen gratis naar het Rijksmuseum met de Rijksmuseumbus. Geldig voor scholen op meer dan 60 km afstand van de ring van Amsterdam.
Rijksmuseumbus

CJP | Schoolreis dagkaart | voortgezet onderwijs

Met de Schoolreis Dagkaart kunnen schoolklassen (acht leerlingen of meer) een dag lang kunnen gebruikmaken van alle treinvervoerders in Nederland. Prijs: € 6,40 per leerling. De Schoolreis dagkaart is speciaal voor alle scholen die deelnemen aan de CJP Cultuurtkaart en is geldig vanaf 9:00u van maandag t/m vrijdag. Per 9 leerlingen mag een docent/begeleider zonder CJP Cultuurkaart meereizen tegen hetzelfde tarief.
Schoolreis dagkaart

Drenthe

Culturele Mobiliteit Drenthe | primair en voortgezet onderwijs

Educatief programma in kunst- of erfgoedinstellingen in Drenthe: Hunebedcentrum, Museum De Buitenplaats, Drents Museum, Gevangenismuseum, Drents Archief en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De provincie betaalt een groot deel van de vervoerskosten, scholen een kleine bijdrage per leerling.
Culturele Mobiliteit Drenthe

Flevoland

Met de bus naar Nieuw Land |primair en voortgezet onderwijs

Nieuw Land Erfgoed en Connexxion bieden tegen een aantrekkelijk tarief busvervoer aan. De bus rijdt maximaal twee keer per dag van elke plek uit de provincie Flevoland naar Nieuw Land. Voor scholen in Lelystad die Nieuw Land willen bezoeken heeft Arriva een speciaal tarief voor maximaal 30 leerlingen, inclusief begeleiding.
Met de bus naar Nieuw Land

Noord-Holland

AMSTERDAM (binnen de ring) | Cultuurbus en Cultuurboot | primair onderwijs

Voor alle Amsterdamse basisscholen (binnen de ring) is er kosteloos vervoer per bus of boot naar achttien Amsterdamse culturele instellingen. Er is een maximum aantal van 5 retourritten per jaar per school beschikbaar, plus nog een extra rit die geoormerkt is voor het Concertgebouw.
Cultuurbus en Cultuurboot Amsterdam

AMSTERDAM (buiten de ring, binnen straal van 60 km) Museumpleinbus | primair onderwijs

Met de Museumpleinbus reizen groep 6, 7 en/of 8 van scholen binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring van Amsterdam (A10) gratis en gemakkelijk naar het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum Amsterdam. 
Museumpleinbus

AMSTERDAM Turing Museumbus | primair onderwijs

De drie grote musea aan het Amsterdamse Museumplein (het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum) willen schoolkinderen rond Amsterdam een gezamenlijk programma aanbieden over de hoogtepunten uit hun collecties. De Turing Museumpleinbus is bestemd voor kinderen uit de groepen 6 t/m 8  van scholen binnen een straal van 60 kilometer rond Amsterdam. 
Turing Museumbus

AMSTERDAM (vanaf 60 km buiten de ring) Rijksmuseumbus | primair onderwijs

Kinderen van groep 6, 7 en 8 uit heel Nederland reizen gratis naar het Rijksmuseum met de Rijksmuseumbus. Geldig voor scholen op meer dan 60 km afstand van de ring van Amsterdam.
Rijksmuseumbus

Zuid-Holland

DEN HAAG Turing Museumbus | primair onderwijs

De Turing Foundation draagt € 50.000 bij aan busvervoer van basisschoolleerlingen naar 19 musea en erfgoedinstellingen in Den Haag, schooljaar 2013 - 2014.
Turing Museumbus

DEN HAAG HTM | primair onderwijs

HTM heeft twee groepsregelingen voor kinderen van 4 t/m 11 jaar met maximaal 2 begeleiders vanaf 19 jaar: HTM Alles Kids Groepsretour en Haaglanden Alles Kids Groepsretour.
Groepsreis 10 kids + 2 volwassenen 

HAAGLANDEN | VEOLIA | primair onderwijs

Veolia heeft de Groepskaart Veolia voor maximaal 10 kinderen van 4 t/m 13 jaar met maximaal 2 begeleiders. 
Haaglanden Alles Kids Groepsretour

ROTTERDAM Buzz010 | primair onderwijs, sbo en so

Excursies buiten de school- en woonomgeving voor alle basisschoolleerlingen van Rotterdamse schoolbesturen als verrijking van het onderwijs: dat is het doel van Stichting Buzz010. Leerlingen hebben de kans om met Buzz010 extra, of nieuwe, excursies mee te maken, die zonder het project niet gerealiseerd kunnen worden.
Buzz010 wordt verzorgd door KCR

ROTTERDAM RET | primair onderwijs en bso

De Scholenkaart van de RET, ontwikkeld in samenwerking met de NS, is geldig in bus, tram, metro en trein in de regio Rotterdam.
Scholenkaart

ROTTERDAM Turing Museumbus | primair onderwijs

De Turing Foundation financiert de Turing Museum Bus die kinderen uit Rotterdam en omgeving gratis van en naar het Museum Boijmans van Beuningen en het Chabot Museum vervoert. Na hun bezoek krijgen de kinderen een Turing Goldcard voor een gratis terugkombezoek met een volwassen familielid. 
Meer informatie op de website van Boijmans
Turing Museumbus

Limburg

Cultuurkaartje Limburg | primair onderwijs en bso

Scholen kunnen tegen een speciaal tarief met het openbaar vervoer naar cultuur- en natuurlocaties in de provincie. De provincie, de NS, de busbedrijven en een groot aantal musea en culturele instellingen hebben hierover afspraken gemaakt.
Cultuurkaartje Limburg