Vervoerssubsidies

vervoer

Hoe maak je budget vrij voor het vervoer van en naar culturele activiteiten? Hieronder een overzicht van de mogelijkheden, gerangschikt per provincie.

Landelijk
Brabant
Drenthe
Flevoland
Groningen
Limburg
Noord-Holland
Zuid-Holland
Zeeland

Landelijk

Connexxion | primair onderwijs en bso

Voor groepen van 15 kinderen en 3 begeleiders is er het Kids Groepsticket (2 Kids Groepstickets voor 15 tot 30 kinderen). Groepen van meer dan 30 kinderen kunnen reizen met een touringcar.
Kids Groepsticket | Schoolvervoer

Rijksmuseumbus | primair onderwijs

Kinderen van groep 6, 7 en 8 uit heel Nederland reizen gratis naar het Rijksmuseum met de Rijksmuseumbus. Geldig voor scholen op meer dan 60 km afstand van de ring van Amsterdam.
Rijksmuseumbus

Brabant

Brabantse OV-schoolticket

Met maximaal 30 personen reis je op één ticket die geldig is bij zowel Arriva (West- en Oost Brabant) als Hermes (Zuid-Oost Brabant).
Brabantse OV-schoolticket

Drenthe

Culturele Mobiliteit Drenthe | primair en voortgezet onderwijs

Educatief programma in kunst- of erfgoedinstellingen in Drenthe: Hunebedcentrum, Museum De Buitenplaats, Drents Museum, Gevangenismuseum, Drents Archief en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De provincie betaalt een groot deel van de vervoerskosten, scholen een kleine bijdrage per leerling.
Culturele Mobiliteit Drenthe - PO
Culturele Mobiliteit Drenthe - VMBO

Flevoland

Met de bus naar Batavialand |primair en voortgezet onderwijs

Batavialand en Connexxion bieden tegen een aantrekkelijk tarief busvervoer aan. De bus rijdt maximaal twee keer per dag van elke plek uit de provincie Flevoland naar Batavialand. Voor scholen in Lelystad die Batavialand willen bezoeken heeft Arriva een speciaal tarief voor maximaal 30 leerlingen, inclusief begeleiding.
Met de bus naar Batavialand

Groningen

Culturele Mobiliteit Groningen | primair onderwijs

Educatief programma in kunst- of erfgoedinstellingen in Groningen: Groninger Museum, Museum Klooster Ter Apel, Openluchtmuseum Het Hoogeland, Het Veenkoloniaal Museum, een programma in de Middeleeuwse binnenstad van Groningen, Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum en Vesting Bourtange. De Groninger gemeenten en de provincie Groningen betalen een groot deel van de vervoerskosten, scholen een kleine bijdrage per leerling.
Culturele Mobiliteit Groningen

Limburg

Cultuurkaartje Limburg | primair onderwijs, so en bso

Scholen kunnen tegen een speciaal tarief met het openbaar vervoer naar cultuur- en natuurlocaties in de provincie. De provincie, de NS, de busbedrijven en een groot aantal musea en culturele instellingen hebben hierover afspraken gemaakt.
Cultuurkaartje Limburg

Noord-Holland

AMSTERDAM (binnen de ring) | Cultuurbus en Cultuurboot | primair onderwijs

Voor alle Amsterdamse basisscholen (binnen de ring) is er kosteloos vervoer per bus of boot naar achttien Amsterdamse culturele instellingen. Er is een maximum aantal van 5 retourritten per jaar per school beschikbaar, plus nog een extra rit die geoormerkt is voor het Concertgebouw.
Cultuurbus en Cultuurboot Amsterdam

AMSTERDAM (buiten de ring, binnen straal van 60 km) Museumpleinbus | primair onderwijs

Met de Museumpleinbus reizen groep 6, 7 en/of 8 van scholen binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring van Amsterdam (A10) gratis en gemakkelijk naar het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum Amsterdam. 
Museumpleinbus

AMSTERDAM Turing Museumbus | primair onderwijs

De drie grote musea aan het Amsterdamse Museumplein (het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum) willen schoolkinderen rond Amsterdam een gezamenlijk programma aanbieden over de hoogtepunten uit hun collecties. De Turing Museumpleinbus is bestemd voor kinderen uit de groepen 6 t/m 8  van scholen binnen een straal van 60 kilometer rond Amsterdam. 
Turing Museumbus

Zuid-Holland

DEN HAAG Turing Museumbus | primair onderwijs

De Turing Foundation draagt € 50.000 bij aan busvervoer van basisschoolleerlingen naar 19 musea en erfgoedinstellingen in Den Haag, schooljaar 2013 - 2014.
Turing Museumbus

ROTTERDAM Buzz010 | primair onderwijs, sbo en so

Excursies buiten de school- en woonomgeving voor alle basisschoolleerlingen van Rotterdamse schoolbesturen als verrijking van het onderwijs: dat is het doel van Stichting Buzz010. Leerlingen hebben de kans om met Buzz010 extra, of nieuwe, excursies mee te maken, die zonder het project niet gerealiseerd kunnen worden.
Buzz010 wordt verzorgd door KCR

ROTTERDAM RET | primair onderwijs en bso

De Scholenkaart van de RET, ontwikkeld in samenwerking met de NS, is geldig in bus, tram, metro en trein in de regio Rotterdam.
Scholenkaart

ROTTERDAM Turing Museumbus | primair onderwijs

De Turing Foundation financiert de Turing Museum Bus die kinderen uit Rotterdam en omgeving gratis van en naar het Museum Boijmans van Beuningen en het Chabot Museum vervoert. Na hun bezoek krijgen de kinderen een Turing Goldcard voor een gratis terugkombezoek met een volwassen familielid. 
Turing Museumbus

Zeeland

Cultuurbus | primair onderwijs, onderbouw vo en vmbo 

Voor het vervoer naar culturele instellingen in Zeeland is gratis busvervoer mogelijk voor alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het vmbo. 
De Cultuurbus