Er zijn drie sessierondes. Per ronde kun je je voorkeur aangeven op het aanmeldformulier.

Sessie 1 – Hoe bereik je kwetsbare ouderen?

Een terugkerende vraag voor veel culturele aanbieders is: hoe bereik ik mijn beoogde doelgroep? Hoe kom ik achter de voordeur van kwetsbare mensen? En hoe zorg ik er voor dat zij mee doen aan het project dat ik voor ogen heb? De Gruitpoort uit Doetinchem heeft succesvolle ervaringen met het bereiken van de doelgroep. Maria van der Post van De Gruitpoort vertelt over hun ervaring en we gaan samen aan de slag, zodat je met tips naar huis gaat om je eigen doelgroep te bereiken.

Sessie 2 – De uitdaging van goede samenwerking

Steeds meer culturele initiatieven vinden een plek in de zorg of het welzijnsaanbod. Het succes daarvan staat of valt met een goede samenwerking met professionals uit die sectoren. Klinkt logisch, maar hoe pak je dat aan? Wat is de dagelijkse realiteit van die professionals? Wat is de sleutel tot een succesvolle samenwerking? Jeannette Smiesing (Gorcum Vitaal/Servanda Welzijn) en Angela van Dijk (LKCA) laten je op actieve wijze met deze sectoren kennismaken.

Sessie 3 – Vernieuwende aanpakken, prikkelende innovaties

Drie verschillende concepten, drie verschillende locaties, drie verschillende doelgroepen. Maar ze hebben een paar dingen gemeen: ze zijn innovatief, verleggen grenzen en smeden nieuwe verbanden. Drie inspirerende TED Talks waarbij je in 3x18 minuten helemaal bijgepraat bent over hoe ze het hebben aangepakt en wat goed heeft gewerkt. Naima Aadmi, GGD West-Brabant & Irma Rens, De Nieuwe Veste (Breda), Marjo Schlaman, DE KOM (Nieuwegein) en Martin Oosterheert, Florence Actief (Den Haag).

Sessie 4 – Werken met mensen met dementie

Een interactieve sessie over hoe je als kunstprofessional kunt werken met mensen met dementie. Welke vormen van dementie zijn er? Waar moet je rekening mee houden als je een project gaat doen met mensen met dementie, hoe werk je met deze mensen samen? Aan de hand van een casus van Scholen In De Kunst (Amersfoort) gaat Margreet Bouwman in op de tips en tricks voor het werken met deze doelgroep.

Sessie 5 – Hoe verduurzaam je een succesvol cultureel project

Je hebt een prachtig project ontwikkeld, het wordt twee of drie keer uitgevoerd en vervolgens verdwijnt het in de kast. Reuze jammer, want je zou het zo graag vaker willen aanbieden. Maar hoe pak je dat aan? Aan de hand van haar jarenlange ervaring neemt Margreet Melman (Care & Culture) je mee waarbij alles aan bod komt: van het ontstaan van het idee, de fondsenwerving, de succespunten en obstakels, tot pr en communicatie en het creëren van draagvlak.

Sessie 6 – Het dilemma-blok: intervisie voor beginners en gevorderden

Met een groep collega’s reflecteren op de dilemma’s uit de dagelijkse praktijk. Vragen die toegespitst zijn op culturele praktijken met ouderen of in welzijn, ouderenzorg, ggz of algemene gezondheidszorg. Ingrid Docter (LKCA) leidt de sessies. Het maximale aantal deelnemers per sessie is 10, dus wacht niet te lang met je op te geven. 


Op het inschrijfformulier kun je per sessieronde je voorkeuren aangeven.

Sessieronde 1

Sessie 1 Hoe bereik je kwetsbare ouderen?
Sessie 2 De uitdaging van goede samenwerking
Sessie 3 Vernieuwende aanpakken, prikkelende innovaties
Sessie 4 Werken met mensen met dementie

Sessieronde 2

Sessie 3 Vernieuwende aanpakken, prikkelende innovaties
Sessie 4 Werken met mensen met dementie
Sessie 5 Hoe verduurzaam je een succesvol cultureel project
Sessie 6 Het dilemma-blok: intervisie voor beginners en gevorderden

Sessieronde 3

Sessie 1 Hoe bereik je kwetsbare ouderen?
Sessie 2 De uitdaging van goede samenwerking
Sessie 5 Hoe verduurzaam je een succesvol cultureel project
Sessie 6 Het dilemma-blok: intervisie voor beginners en gevorderden