Kunstzinnig en creatief in de vrije tijd

Monitor Amateurkunst 2017

Monitor Amateurkunst 2017
jaar
2017
uitgave
online en grafisch
auteur(s)
Arno Neele, Zoë Zernitz, Teunis IJdens
kosten
€ 0,00

Bestellen >

Ben je een vrouw? Of ben je jonger dan 11 jaar? Heb je misschien een niet-westerse migratieachtergrond? Dan is de kans groter dat je 'kunstzinnig en creatief actief bent in de vrije tijd'. Dat je bijvoorbeeld tekent, gedichten schrijft, lid bent van een toneelvereniging, danst, fotografeert of accordeon speelt. Je bent dan een van de 6,4 miljoen Nederlanders die dit in hun vrije tijd graag doen.

De Monitor Amateurkunst 2017 van het LKCA bevat kerngegevens over de beoefening en beoefenaars van kunstzinnige en creatieve activiteiten in de vrije tijd in april 2017 en de twaalf maanden ervoor. 

Resultaten van de Monitor Amateurkunst zijn representatief voor de Nederlandse bevolking van zes jaar en ouder op de kenmerken geslacht, leeftijd, opleiding, huishoudgrootte en regio. Het eerste deel van deze publicatie gaat over beoefenaars en beoefening, het tweede deel over voorzieningen. Waar mogelijk vergelijken we de resultaten met die uit 2013 en 2015.

Downloads

Publieksversie Monitor Amateurkunst 2017
Volledig rapport Monitor Amateurkunst 2017
English version: Voluntary arts in the Netherlands 2017

Rectificatie: Het interview met Hester Tammes (p.14 gedrukte versie) is per abuis overgenomen uit de MAK 2015. SAKA bestaat helaas ook niet meer.

Bestellen >