Meer dan 3000 reacties VerenigingsMonitor 2021

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Ruim 3000 kunst- en cultuurverenigingen, zoals muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, schilderclubs en dansverenigingen hebben de vragenlijst van de VerenigingsMonitor 2021 ingevuld. Via dit onderzoek brengt LKCA samen met partners in kaart hoe het gaat met kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland. We willen alle verenigings- en stichtingsbestuurders die hebben deelgenomen, en de partners die de oproep hebben verspreid, heel hartelijk danken voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat!

Omdat zoveel verenigingen de vragenlijst hebben ingevuld, kunnen we een goed beeld schetsen van actuele ontwikkelingen en behoeften in de amateurkunstsector. Én van de gevolgen van de corona-pandemie voor deze groep. Hiermee maken we de sector beter zichtbaar en informeren we ondersteuners en beleidsmakers bij de lokale, provinciale en landelijke overheid over ondersteuningsbehoeften.

De vragenlijst is nu gesloten. We verwachten in juli  de landelijke resultaten van het onderzoek te presenteren. In de tweede helft van het jaar delen we ook graag de deelresultaten per discipline, regio of provincie.

VerenigingsMonitor 2018

De eerste VerenigingsMonitor van 2018 heeft veel waardevolle informatie opgeleverd over de stand van de cultuurverenigingen in Nederland. Lees hier de resultaten uit 2018.
De vraagstelling van de VerenigingsMonitor van 2021 is gebaseerd op die van 2018, waardoor we een goed beeld kunnen krijgen van veranderingen. Daarnaast zijn extra vragen toegevoegd over de effecten van de coronaperiode.

Voor vragen kun je contact opnemen met PietRoorda@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 2

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Toos Roozendaal secretaris trekzakvereniging west Friesland. 01-02-2021

Ik ben de nieuwe secretaresse van de vereniging en wil graag meedoen aan de enquête.wilt u mij het formulier toesturen naar .
Toosroozendaal@gmail.com

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 01-02-2021

Beste Toos, dank voor je bericht. Ik ga het doorgeven aan onze administratie.
Groet, Paulien

reageer
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Piet Roorda (hij/hem/zijn)
Piet Roorda (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: verenigingen
pietroorda@lkca.nl
030 711 51 31
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel