VerenigingsMonitor 2021

Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Begin 2021 start LKCA met de tweede editie van de VerenigingsMonitor. De VerenigingsMonitor is een onderzoek naar kunst- en cultuurverenigingen en –stichtingen, zoals muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, schilderclubs, dansverenigingen, etc. We vragen je medewerking om de link naar de vragenlijst, die begin februari beschikbaar is, te verspreiden onder jullie achterban.

Voor de VerenigingsMonitor 2021 is een zo hoog mogelijke respons per provincie en per kunstdiscipline van grote waarde om een volledig en representatief beeld te kunnen geven. Daar kunnen we de hulp van ondersteunende instellingen en koepelorganisaties heel goed bij gebruiken! De uitkomsten zetten verenigingen op de kaart en geven inzicht in ontwikkelingen en knelpunten. Zeker in deze coronatijd is het van groot belang te weten wat er gebeurt en waar ondersteuning nodig is. Als de respons hoog genoeg is kunnen we op verzoek analyses-op-maat maken voor disciplines, provincies en gemeentes.

Begin februari sturen we je een link naar de vragenlijst en een concepttekst die je kunt gebruiken voor de uitnodigingsmail. Wil je de verenigingen en stichtingen waarmee jullie in contact staan uitnodigen de online vragenlijst in te vullen? Ons verzoek is ook of je de oproep om deel te nemen aan het onderzoek wilt delen via nieuwsbrieven, sociale media en/of website.

De eerste VerenigingsMonitor van 2018 heeft veel waardevolle informatie opgeleverd over de stand van de cultuurverenigingen in Nederland. Hier kun je de rapportage vinden.
De vraagstelling van de VerenigingsMonitor van 2021 is gebaseerd op die van 2018, waardoor we een goed beeld kunnen krijgen van veranderingen. Daarnaast zijn extra vragen toegevoegd over de effecten van de coronaperiode.

In juli verwachten we de landelijke resultaten van het onderzoek te presenteren. We delen graag deelresultaten per discipline en regio’s of provincies.
We hopen van harte dat jullie meedoen met het verspreiden van de enquête, want hoe hoger de respons, hoe bruikbaarder de resultaten!

Voor vragen kun je contact opnemen met PietRoorda@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 2

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Piet Roorda
Piet Roorda
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: verenigingen
pietroorda@lkca.nl
030 - 711 51 31
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel