Training tot workshopleider ‘Samen Slim Vernieuwen’

Bijgewerkt op:
Deel dit artikel

Bijeenkomst 1: maandag 30 oktober 2023

Hoe boor je jouw creativiteit en vernieuwingskracht aan? Welke obstakels en vraagstukken kom je tegen bij de amateurkunstgroepen? Wat zijn de werkzame elementen van een vernieuwingsproces?

Tijdens de eerste dag verkennen we ons palet aan creatieve uitingsvormen en inspiratiebronnen en schetsen onze creatieve levensloopbaan. We brengen de vraagstukken, uitdagingen en prikkels van cultuurclubs in beeld en kiezen een oefenpraktijk. We schetsen de verschillende fases van een vernieuwingstraject.

Bijeenkomst 2: maandag 27 november 2023

Hoe formuleer je met elkaar een gezamenlijk vraagstuk en hoe kan je met verschillende creatieve werkvormen met een groep tot NOW/ HOW/ WOW!-ideeën komen?

Tijdens de tweede dag duiken we in het ontwerp-denken, hoe je via een innovatief werkproces van probleem naar oplossing komt. Dit doen we aan de hand van gezamenlijk geformuleerde vraagstukken, creatief verzamelen van ideeën en het selecteren van het WOW!-idee voor de oplossingsrichting. We bereiden de brainstormsessie met de oefengroep voor.

Bijeenkomst 3: maandag 22 januari 2024

Hoe werk je een gouden idee uit tot een prototype? Hoe communiceer je over creatieve brainstormsessies met je doelgroep? Hoe blikken we vooruit?

Tijdens de derde dag geven we vervolg aan het innovatieve werkproces rondom het vraagstuk waar we in de tweede dag tot gouden ideeën zijn gekomen. We presenteren de prototypes. We delen ervaringen met de creatieve brainstormsessies. We sluiten af met communicatie met je doelgroep en kansen en uitdagingen voor vervolg.

Tussen bijeenkomst 2 en 3 ga je aan de slag met een praktijkopdracht. Die houdt in dat je met een amateurkunstgroep of vertegenwoordigers van meerdere groepen een creatieve brainstormsessie geeft en daar vervolgens op reflecteert.

Tussen de bijeenkomsten is er gelegenheid om online vragen voor te leggen aan de trainers.

Tijdsbelasting

3 bijeenkomsten van 5 uur15 uur
Tussentijdse praktijkopdracht 3 uur + vb 2 uur5 uur
Totaal20 uur

Foto tegel: Paul van der Veer

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Nicole Stellingwerf
Nicole Stellingwerf
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie
nicolestellingwerf@lkca.nl
030 - 711 51 85
Matthijs Beerepoot
Matthijs Beerepoot
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: verenigingen
matthijsbeerepoot@lkca.nl
030 - 711 51 84
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Deel dit artikel