Training tot cursusleider ‘Samen Slim Deelnemers Werven’

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Inhoud van de cursus

Deze pagina gaat over de inhoud van de cursus zoals deze gegeven wordt door een opgeleide cursusleider aan cultuuraanbieders/verenigingen.

Analyse van de vereniging/ aanbieder

Samen Slim Deelnemers Werven start met een analyse van de cultuuraanbieder, de achterban en de omgeving. Deze analyse vormt het startpunt van het verdere verloop van de cursus.

Cursusavonden

Tijdens de cursus gaat de cultuuraanbieder in drie cursusavonden aan de slag met het doorvoeren van kleine of grote aanpassingen in bestaand aanbod, of het ontwikkelen van een nieuw ‘product’ voor een bestaande of nieuwe doelgroep. Tijdens deze cursus leert de cultuuraanbieder dit aanbod met behulp van marketingprincipes succesvol in de markt te zetten. Tot slot bekijken we hoe de cultuuraanbieder de huidige en nieuwe achterban betrokken houdt, door het cultuuraanbod steeds goed aan te laten sluiten bij de ‘levensfase’ waar de deelnemer zich op dat moment in bevindt.

Conclusie en start met nieuw cultuuraanbod

Zowel het onderdeel analyse als het onderdeel marketingmix eindigen met het schrijven van een conclusie. Aan de hand hiervan presenteert de werkgroep van je organisatie aan het slot van de cursus een korte ‘pitch’. Hierin wordt onderbouwt welke keuzes zijn gemaakt en hoe je als cultuuraanbieder tot deze keuzes bent gekomen. Natuurlijk streven we er naar om de aanpassingen en/of introductie van nieuw aanbod daadwerkelijk in gang te zetten.

Pluspunten

  • Gestructureerde aanpak
  • Praktijkgericht
  • Geschikt voor iedere cultuurorganisatie
  • Procesmatige, oplossingsgerichte begeleiding tijdens de cursus
  • Ontwikkeld naar voorbeeld van een beproefde en succesvolle methode uit de sportsector

Kosten cursus

De kosten voor deelname aan de cursus worden bepaald door de cursusleider. De enige vaste kosten zijn €25 per cultuuraanbieder, die door LKCA moeten worden afgedragen om toegang te verlenen tot de e-learning.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 7

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Matthijs Beerepoot
Matthijs Beerepoot
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: verenigingen
matthijsbeerepoot@lkca.nl
030 711 51 84
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel