Speciale (na)scholing

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Overzicht van (na)scholing op het gebied van cultuureducatie in het speciaal onderwijs.

Plein C + Stichting Tamino | Cultuurdocent in het speciaal onderwijs

Nascholing voor kunstenaars en kunstdocenten met ervaring in het reguliere onderwijs, die willen werken in het speciaal onderwijs. De scholing omvat zes bijeenkomsten met aandacht voor algemene informatie over het speciaal onderwijs (zoals de verschillende clusters) en het ontwerpen van een lessenserie toegespitst op een doelgroep die je tijdens een korte stage in de praktijk gaat brengen. Ook is er aandacht voor specifieke docentvaardigheden. Je wordt begeleid door een cultuurdocent met veel ervaring in het speciaal onderwijs.
Cultuurdocent in het speciaal onderwijs

Stichting Tamino 

Stichting Tamino wil dat alle kinderen en jongeren met een beperking op school structureel in aanraking komen met kunsteducatie en dat zij in de vrije tijd voldoende toegang hebben tot kunsteducatie. Tamino geeft trainingen, workshops en nascholing voor professionals uit de kunst en cultuursector en het speciaal onderwijs om te zorgen voor beter en meer kunstonderwijs voor speciale doelgroepen.
Stichting Tamino

De kunst van de beperking

Bijscholingscursus voor kunstvakdocenten en makers uit het kunstonderwijs en kaderopleidingen die (gaan) werken met mensen met een beperking. De cursus is zowel gericht op inclusieve groepen – mensen met en zonder handicap – als exclusieve groepen. De cursus is in 2012 ontwikkeld door Kunstfactor, een van de rechtsvoorgangers van LKCA.

De cursus wordt momenteel niet aangeboden. Wil je de cursus gaan aanbieden, neem dan contact op met MarianvanMiert@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs,speciaal onderwijs
marianvanmiert@lkca.nl
030 711 51 45
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel