Informatie voor icc-trainers

Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Alles wat je moet weten als (aanstaande) icc-trainer: van data voor de Train de Trainer-cursus tot aanmeldformulieren en checklists voor nieuwe icc-cursussen.

Hoe word je icc-trainer?

Om cursisten op te leiden tot gecertificeerde cultuurcoördinatoren en in aanmerking te laten komen voor het lerarenregister, moet je als icc-trainer een speciaal certificaat hebben die je behaalt tijdens de Train de Trainer-cursus. Ook moet je de icc-cursus aanbieden volgens de landelijke opzet.

Wanneer wordt de Train de Trainer-cursus gegeven?

Wanneer je belangstelling hebt om deel te nemen aan de train-de-trainer icc, stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl.

Houd er rekening mee dat deelname uitsluitend mogelijk is als je dit doet op verzoek van een culturele instelling, pabo of groot schoolbestuur.

Hoe blijf je als icc-trainer op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen?

Ter ondersteuning van de trainers bij het actueel houden van de cursus versturen we nieuwsbrieven, organiseren we speciale netwerkbijeenkomsten over voor trainers relevante onderwerpen en krijg je toegang tot de digitale omgeving voor trainers.

Hoe meld je je aan voor de digitale omgeving voor icc-trainers?

Voorwaarde voor toetreding tot de besloten digitale omgeving is dat je gecertificeerd icc-trainer bent. Ben je dat en wil je toegang? Stuur een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl, zij stuurt je dan de link en instructie voor aanmelding.

In de besloten omgeving vind je het LKCA-cursusmateriaal en je kunt ook eigen materiaal uploaden. Heb je een (discussie)vraag aan een collega? Stel hem op het forum. Interessante bijeenkomst voor je collega-trainers? Zet ‘m in de agenda!

Hoe vraag je certificaten aan voor je cursisten of pabostudenten?

Gecertificeerde trainers en pabodocenten kunnen de certificaten voor hun cursisten kosteloos aanvragen door het aanvraagformulier volledig en juist in te vullen. De aanvrager moet zelf de gegevens zorgvuldig controleren. Wanneer door het foutief aanleveren van gegevens een certificaat voor een tweede keer moet worden aangemaakt, brengen wij 15 euro per certificaat in rekening.

 

Kan je leerkrachten certificeren zonder dat ze de cursus hebben gevolgd?

Leerkrachten die de cursus niet gevolgd hebben maar wel het landelijk erkende icc-certificaat willen ontvangen, moeten een aantal kwaliteiten en competenties in huis hebben. Het is aan de icc-trainer om te beoordelen of dit het geval is. We hebben de kwaliteiten en competenties verwerkt in een poster die je kunt downloaden in A3-formaat of A4-formaat.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Yvonne van der Ham 26-10-2020

Kunnen we de Poster competenties ICC'er en het Dossier ICC nog bestellen, of zijn ze er alleen nog digitaal?

reageer
KirstenVogd@lkca.nl 26-10-2020

Hoi Yvonne, de poster en Dossier ICC zijn inderdaad alleen nog maar digitaal beschikbaar.

reageer
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Eeke Wervers
Eeke Wervers
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs,vakintegratie
eekewervers@lkca.nl
030 - 711 51 37
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel