Informatie voor icc-trainers

Bijgewerkt op:
Deel dit artikel
Alles wat je moet weten als (aanstaande) icc-trainer: van data voor de train-de-trainer-cursus tot aanmeldformulieren en checklists voor nieuwe icc-cursussen.
Om cursisten op te leiden tot gecertificeerde cultuurcoördinatoren en in aanmerking te laten komen voor het lerarenregister, moet je als icc-trainer een speciaal certificaat hebben dat je behaalt tijdens de icc train-de trainer-cursus. Ook moet je de icc-cursus aanbieden volgens de landelijke opzet.
In 2023 wordt een 2-daagse icc train-de-trainer-cursus aangeboden op 16 en 30 november.
Ter ondersteuning van de trainers bij het actueel houden van de cursus versturen we nieuwsbrieven, organiseren we speciale netwerkbijeenkomsten over voor trainers relevante onderwerpen en krijg je toegang tot de digitale omgeving voor trainers.
Voorwaarde voor toetreding tot de besloten digitale omgeving is dat je gecertificeerd icc-trainer bent. Ben je dat en wil je toegang? Stuur een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl, zij stuurt je dan de link en instructie voor aanmelding. In de besloten omgeving vind je het LKCA-cursusmateriaal en je kunt ook eigen materiaal uploaden. Heb je een (discussie)vraag aan een collega? Stel hem op het forum. Interessante bijeenkomst voor je collega-trainers? Zet ‘m in de agenda!
Gecertificeerde trainers en pabodocenten kunnen de certificaten voor hun cursisten kosteloos aanvragen door het aanvraagformulier volledig en juist in te vullen. De aanvrager moet zelf de gegevens zorgvuldig controleren. Wanneer door het foutief aanleveren van gegevens een certificaat voor een tweede keer moet worden aangemaakt, brengen wij 15 euro per certificaat in rekening.  
Leerkrachten die de cursus niet gevolgd hebben maar wel het landelijk erkende icc-certificaat willen ontvangen, moeten een aantal kwaliteiten en competenties in huis hebben. Het is aan de icc-trainer om te beoordelen of dit het geval is. We hebben de kwaliteiten en competenties verwerkt in een poster die je kunt downloaden in A3-formaat of A4-formaat.
Het Dossier ICC is speciaal geschreven voor leerkrachten die de icc-cursus volgen. Het bevat alle informatie die tijdens de cursus aan bod komt. Daarnaast biedt het boek veel voorbeelden, oefeningen en praktische tips.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (3)
Afke Boschma 27-09-2023

Beste

Ik had mij graag aangemeld voor deze scholing omdat ik de minor Kunst en Cultuur geef in het tweede semester op de HAN. Echter ik zie dat de inschrijving is gestopt, is er wellicht een reserve lijst?

reageer
Terry van den Akker 03-08-2023

Het lerarenregister is toch afgeschaft?

reageer
Marian van Miert 03-08-2023

Klopt Terry, we moeten de site hierop nog actualiseren.

reageer
Yvonne van der Ham 26-10-2020

Kunnen we de Poster competenties ICC'er en het Dossier ICC nog bestellen, of zijn ze er alleen nog digitaal?

reageer
26-10-2020

Hoi Yvonne, de poster en Dossier ICC zijn inderdaad alleen nog maar digitaal beschikbaar.

reageer
Esther Koetse 03-03-2022

De icc dossiers zijn vernieuwd en wel weer te bestellen via onze receptie.

reageer
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Chantal de Bonth-Vromans (zij/haar/haar)
Chantal de Bonth-Vromans (zij/haar/haar)
Functie: Leidinggevende Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs
chantaldebonth@lkca.nl
030 - 711 51 64
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs,speciaal onderwijs
marianvanmiert@lkca.nl
030 - 711 51 45
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Deel dit artikel