Goed nieuws voor cultuurcoaches: álle gemeenten aan de slag met Plan van Aanpak brede SPUK en BRC

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

De aanmeldperiode voor de brede SPUK, met daarin de Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC) is verstreken. Gemeenten konden hun aanvragen voor de brede SPUK tot en met 31 maart 2023 indienen. En dat hebben zij massaal gedaan: álle Nederlandse gemeenten dienden een aanvraag voor de brede SPUK in, en zij kozen daarbij allemaal voor de BRC. LKCA organiseert daarom een LKCAtelier over het Plan van Aanpak dat gemeenten nu gaan maken.

‘Een mooie ontwikkeling’, volgens Merit de Valk, specialist beleid bij LKCA. ‘Want dit betekent dat combinatiefunctionarissen die werkzaam zijn op het snijvlak sport, cultuur en het sociaal domein in de komende periode volop ingezet kunnen worden.’

LKCA richtte zich de afgelopen tijd, samen met VNG en VSG, op de ondersteuning van beleidsmedewerkers. ‘Vooral door middel van kennis over cultuurcoaches. Zij leggen een link tussen culturele instellingen en cultuureducatieprofessionals met het onderwijs, welzijnswerk en zorgprofessionals. Cultuur heeft een grote meerwaarde. Óók in de andere domeinen. Daarom blijven we ons hier de komende periode hard voor inzetten.’

Tips & tricks voor Plan van Aanpak

Gemeenten moeten voor 30 september een integraal Plan van Aanpak opstellen. Om beleidsambtenaren te voorzien van alle informatie die zij hiervoor nodig hebben, organiseert LKCA op 11 mei een LKCAtelier over het Plan van Aanpak.

In dit online LKCAtelier trappen een aantal gemeente af met het delen van hun verhaal, waarna er uitgebreid de ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan, ideeën te delen en tips uit te wisselen. Het doel: zorgen dat beleidsmedewerkers concreet aan de slag kunnen met hun eigen plan.

Verdiepingsbijeenkomsten

VNG en VSG organiseren samen met de lokale GGD-en andere kennis- en ondersteuningspartners vanaf 8 mei 2023 verdiepingsbijeenkomsten in verschillende regio’s. LKCA is als partner betrokken bij de invulling.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers van gemeenten op het vlak van sport en bewegen, cultuur, gezondheid, het sociaal domein en leefomgeving. In de bijeenkomsten wordt ingegaan op onder andere het integrale plan van aanpak en de samenwerking op lokaal en regionaal niveau.

Verder lezen

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel