LKCAtelier Benut de kracht van cultuur in het Plan van Aanpak voor de brede SPUK

Een online bijeenkomst vol praktische informatie, tips en inspiratie!
Deel dit artikel
Hoe zet je als gemeente cultuur in voor het behalen van de doelen in de brede SPUK? En hoe verwerk je dit in de plannen van aanpak? Daarover gaan we tijdens dit LKCAtelier in gesprek. Aan het einde van het Atelier heb je volop kennis, inspiratie en handvatten om cultuur integraal te kunnen verwerken in het plan van aanpak.

De aanmeldperiode voor de brede SPUK, met daarin de nieuwe periode Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC), is verstreken. Alle Nederlandse gemeenten dienden een aanvraag in voor de brede SPUK. De volgende stap voor gemeenten is het opstellen van een integraal plan van aanpak. In dit plan van aanpak wordt duidelijk hoe de verschillende programma’s binnen de brede SPUK bijdragen aan de doelen uit GALA, het Sportakkoord II en de afspraken rondom de nieuwe periode Brede Regeling Combinatiefuncties.

Wat kun je verwachten tijdens dit Atelier?

Tijdens het Atelier staan we onder andere stil bij de volgende vragen:

  1. Hoe dragen de combinatiefunctionarissen cultuur vanuit de BRC bij aan de doelen binnen de brede SPUK?
  2. Welke rol speelt cultuur in het algemeen bij de overkoepelende opgaven van GALA en Sportakkoord II en hoe vat je deze in het plan van aanpak?
  • In het eerste gedeelte van het Atelier staan we kort stil bij de stand van zaken rondom de SPUK en het Plan van Aanpak. We lichten enkele SPUK-programma’s uit en gaan in op de mogelijke verbinding daarvan met cultuur.
  • Vervolgens delen de gemeenten Apeldoorn en Den Haag hun ervaringen met het verbinden van cultuur en andere domeinen, zoals sport en gezondheid. Hoe verwerken zij deze verbinding in de Plannen van Aanpak?
  • Tot slot is er uitgebreid de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Via de Open Space methode kunnen gemeenten vragen of kwesties inbrengen die spelen rondom de brede SPUK. Denk dus van tevoren al na over welke vragen bij jouw gemeente het meeste leven. En waar je graag over wilt sparren.

Leestips

Praktische informatie

LKCAtelier Het plan van aanpak voor de brede SPUK
Donderdag 11 mei | 15.00 – 17.00 uur
Gratis online deelname, inschrijven wel verplicht

Eenmalig een account aanmaken

Om je aan te melden voor LKCA-bijeenkomsten is het handig om een account te hebben. Daarmee kun je je makkelijk en snel aan- of afmelden voor bijeenkomsten. Ben je nieuw bij LKCA? Vul dan eenmalig je mailadres in.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Linda Goossen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Merit de Valk
Merit de Valk
Functie: Specialist Beleid
Expertise: overheidsbeleid
meritdevalk@lkca.nl
06 - 262 122 44
Bekijk alle experts
Deel dit artikel