In kaart gebracht: culturele infrastructuur Caribisch deel van het Koninkrijk

Kerngegevens cultuurparticipatie en cultuureducatie Cariben
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Gregory Richardson bracht in 2021, in opdracht van LKCA, de kerngegevens in kaart van de culturele infrastructuur (kunst en erfgoed) voor cultuurparticipatie en cultuureducatie in het Caribisch deel van het Koninkrijk. In dit artikel lees je meer informatie over dit onderzoek.

Aruba, Curaçao en Sint Maarten vormen samen met Nederland het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn bijzondere gemeenten binnen het koninkrijk en vormen samen Caribisch Nederland. De zes eilanden samen vormen het Caribisch deel van het koninkrijk

Methodologische aanpak

Het onderzoek is voornamelijk verricht via deskresearch aan de hand van betrouwbare online bronnen. Daarnaast werden er interviews gehouden met sleutelfiguren (zoals de directeuren van de departementen van cultuur en onderwijs) op de verschillende eilanden, op het gebied van kunst, cultuur en onderwijs. 

Verder is een uitgebreid netwerk van contacten geraadpleegd om zo toegang te krijgen tot de nodige documentatie, zoals de cultuurnota’s van de verschillende eilanden. 

Bijzonderheden

Niet alle gegevens waren altijd up to date of beschikbaar. Dit geldt vooral voor ‘school drop-outs’, leerlingenpopulatie, organisaties en vertegenwoordigers in de kunst- en cultuureducatiesector. Niet alle websites functioneerden optimaal.  

Tijdens het onderzoek is duidelijk geworden dat social media, met name Facebook, de meest gebruikte vorm is om informatie met het publiek te delen. Hier waren basisgegevens van de organisaties beschikbaar en rapportages van de meest recente activiteiten.  

Onderzoeksresultaten

Vanwege de meertaligheid van de eilanden en de taal waarin de meeste documenten gepresenteerd werden, is er gekozen om de resultaten in het Nederlands en in het Engels te presenteren. De onderzoeksresultaten worden per eiland weergegeven.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel