Conferentie Technologie ♡ Kunst

Wat is de huidige stand van zaken in de verbinding tussen kunst en technologie? Hoe bereiden we ons voor op een toekomst waarbij technologie zich zo rap ontwikkelt? En hoe verbinden professionals kunst en technologie in het onderwijs en de vrije tijd? Deze uitdagingen staan centraal tijdens een dag vol inspiratie via livestream.
Deel dit artikel

We hebben samen met partners een mooi programma samengesteld. Interessante keynotes, goede voorbeelden en performances wisselen elkaar af. We bieden je inspiratie, verrassing én stof tot nadenken. Via livestream kun je het hele programma meemaken.

Het programma is mede tot stand gekomen in samenwerking met STRP, Kunstloc, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, CultuurOost, Digital Playground, Waag, ICO en het Lectorenplatform Onderwijs op het snijvlak van Kunst, Wetenschap en Technologie.

Terugkijken

Wilja Jurg, directeur Tetem schetst aan de hand van het Maker Festival de werking van de Twentse maakplaatsen en generators.

Danielle Arets, lector journalistiek en informatie bij Fontys en lector strategic creativity bij de Design Academy Eindhoven, houdt met als titel SM-ART een inspirerend verhaal over noodzakelijke slimme verbindingen tussen kunst en technologie.

Prijswinnaar van de Educatieve Parel 2019, Meldrid Ibrahim, vertelt over haar les ‘Computer says no; Kracht en macht van kunstmatige intelligentie’.

David Middendorp, artistiek leider van het dansgezelschap Another Kind of Blue, vertelt over de totstandkoming en ontwikkeling van Airman.

Michel van Dartel, directeur V2 -Lab for the Unstable Media en lector Mensgericht creëren in kunst en ontwerp bij Avans Hogeschool, vraagt zich in zijn keynote Esthetiek in het wild af of het isolement van de kunst en haar publiek betekenisvolle connecties met de wereld niet in de weg zit. Volgens hem is een omslag dringend nodig.

Spoken word artist Luan Buleshkaj sluit de dag af door op een pakkende manier te reflecteren op wat er gedurende de dag aan bod is gekomen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.4 / 5. totaal 24

Deel dit artikel