Hoezo Jongerencultuur?

datum:
09 december 2016
locatie:
Zaalverhuur 7 in Utrecht
tijd:
10:00 - 16:00 uur
partners:
Dynamo Jeugdwerk
Jongerencultuur Dynamo Jeugdwerk

Een bijeenkomst van LKCA en Dynamo Jeugdwerk voor cultuurprofessionals, sociale professionals, beleidsmedewerkers en natuurlijk jongeren zelf.

Een conferentie over jongeren, hun cultuuruitingen en toekomstdromen

Na vier succesvolle bijeenkomsten in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag eerder dit jaar, waar werd ingezoomd op de situatie van jongeren in die specifieke stad, keken we op 9 december naar de overkoepelende situatie in Nederland. Welke verhalen komen overeen, kunnen we gezamenlijk optrekken, en wat kunnen we van elkaar leren?

Werk, leer, beleef en doe mee!

De dag startte met een lezing van cultureel antropoloog Jasmijn Rana (Universiteit Leiden) over jongeren & cultuur & identiteit. Aansluitend konden de deelnemers twee werksessies bezoeken binnen elk van de vier programmalijnen: DIY jong ondernemerschap, zet het DNA van je stad om in beleid, vormen van non formeel leren en sociaal-artistiek werken met jongeren. Daarnaast was er een Open Space waar iedereen zijneigen dilemma kon inbrengen.

Tijdens deze dag stonden de verhalen van jongeren centraal. Wat houdt jongeren bezig? Met welke cultureel-creatieve uitingen houden zij zich bezig? Wat zeggen deze uitingen over de identiteit van verschillende groepen jongeren van nu? En wat hebben jongeren nodig om zich creatief kunstzinnig te ontwikkelen?

logo Dynamo

Foto: Emoves

Lees meer

contact

Claudia Marinelli
naamClaudia MarinellifunctieSenior Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 35e-mailClaudiaMarinelli@lkca.nl
Ingrid Smit
naamIngrid SmitfunctieMedior Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 17e-mailIngridSmit@lkca.nl