Symposium DanceAble 2017: Van participatie naar excellentie

datum:
04 november 2017
locatie:
Den Haag
prijs:
€ 67,50
partners:
Holland Dance en Danspunt
symposium DanceAble

Symposium over inclusiedans: dans voor mensen met én zonder beperking. Het symposium laat onder meer (internationale) sprekers rond het centrale thema Van participatie naar excellentie aan het woord.

Van participatie naar excellentie!

Tijdens het symposium willen we de discussie rond inclusiekunst vormgeven én verkennen hoe we op dit gebied meer mogelijkheden voor mensen met een beperking kunnen creëren. Van participatie naar excellentie! Het symposium op 4 november maakt onderdeel uit van DanceAble 2017, een uniek driedaags evenement op 3, 4 en 5 november rond inclusiedans dat wordt georganiseerd door Holland Dance.

Thema

Het centrale thema van het symposium op 4 november is ´Van participatie naar excellentie´. Tijdens het symposium maken bezoekers rond dit thema kennis met innovatieve projecten en initiatieven, best practices en methodes rondom inclusiedans of inclusieve kunst. 

Voor wie?

Dit symposium tijdens DanceAble 2017 is dé gelegenheid voor experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten die werkzaam zijn op het terrein van inclusiedans of hier in zijn geïnteresseerd om elkaar te ontmoeten. Ook voor programmeurs van theaters biedt het symposium een unieke kans om de mogelijkheden van inclusiedans, zowel artistiek als op het gebied van participatie, te ervaren.

Programma

Dansen met mensen in een rolstoel? Voorstellingen maken met blinde mensen? Kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking helpen hun (dans)talenten te ontwikkelen? Kan ik dat? Hoe doe ik dat? Wat heb ik daar voor nodig? Als je antwoord wilt op deze vragen kom je op 4 november 2017 naar het internationale symposium DanceAble #2 in het Korzo Theater in Den Haag. 

Laat je een hele dag inspireren door de experts, doe mee aan workshops, ontmoet collega’s en ontdek samen de talloze mogelijkheden. Twee wegbereiders van inclusie in de kunsten, Ben Evans van de British Council en Adam Benjamin, oprichter van Candoco Dance Company, en schrijver van ‘Making an entrance’ - the first ever practical introduction to teaching dance with disabled and non disabled students- nemen je mee in hun inclusieve wereld tijdens inspirerende keynotes. En maak vervolgens tijdens actieve workshops en presentaties kennis met de vele mogelijkheden die er zijn om je kunstpraktijk te verrijken met mensen met een beperking.

Keynote Ben Evans

Ben Evans gaat tijdens zijn keynote in op hoe professionals in de kunstwereld over beperking denken en hoe dit de manier waarop kunstenaars met een beperking ondersteund worden beïnvloedt. Is het erg dat we kunstenaars met een beperking positief discrimineren? Wat kunnen we doen om een meer inclusieve kunstsamenleving te ondersteunen? Aan de hand van zijn unieke kijk op de uiteenlopende omgevingsfactoren, waar kunstenaars en publiek met een beperking mee te maken hebben, zal Ben de uitdagingen verkennen die producenten, docenten, managers, begunstigers en beleidsmakers tegenkomen. Met actuele voorbeelden laat hij zien hoe iedereen die betrokken is bij een cultureel product, drempels voor artiesten met een beperking kan verlagen zodat zij volledig mee kunnen doen.

Keynote Adam Benjamin

Welke verantwoordelijkheden hebben onderwijsinstellingen ten aanzien van inclusiedans? Adam gaat in op argumenten waarom inclusiedans innovatie brengt in het hoger onderwijs. Volgens hem zijn probleemoplossend denken en creativiteit een direct resultaat ervan. Adam is overtuigd dat studenten door inclusiedans betrokken worden bij ethische en esthetische overwegingen, waar ze anders niet mee in aanraking komen. Aan de hand van praktische voorbeelden zal Adam handvatten aanreiken hoe lessen gestructureerd kunnen worden in het hoger onderwijs. 

Het complete programma vind je op de website van Holland Dance.

Inschrijven

Schrijf je in op de website van Holland Dance

Lees meer