Samenvatting, conclusies en reflecties trendrapport theater-, dans- en muziekeducatie 2019

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
In december 2019 werd het trendrapport Betovering en betekenis – theater-, dans- en muziekeducatie gepresenteerd. Nu verschijnt een samenvatting met reflecties.

Het trendrapport Betovering en betekenis werd uitgereikt aan Jakob van der Waarden, directeur van de Raad voor Cultuur. Er is nu een samenvatting beschikbaar. Evert Bisschop Boele (lector Kunsteducatie aan het Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen en bijzonder hoogleraar Betekenis van Cultuurparticipatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Frank van der Hulst (directeur Kunst Centraal) schreven de reflecties.

samenvatting Betovering en betekenis

Trendrapport Betovering en betekenis

In dit onderzoek is voor het eerst ook de muzieksector meegenomen. Onderwerpen als positionering en de bekostiging van educatie bij instellingen, samenwerking, nieuwe doelgroepen en diversiteit zijn onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat men de kwaliteit van het aangeboden programma als het meest belangrijke aandachtspunt ziet, in alle sectoren is dat steeds een terugkerend geluid.

Het trendrapport Betovering en betekenis toont wat podiumkunstinstellingen zoals orkesten, dans- en theatergezelschappen en productiehuizen aan educatie doen, waarom ze dat doen en hoe ze dat doen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.6 / 5. totaal 5

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel