Handreiking Dans’es

Voor iedereen die iets met dans wil in het onderwijs
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Kinderen bewegen graag en veel. Dans komt tegemoet aan hun bewegingsdrang. Dansonderwijs sluit daar naadloos op aan.

Dans sluit ook aan bij de behoefte van kinderen om iets uit te beelden, om te ontdekken wat zij met hun lichaam tot uitdrukking kunnen brengen. Als leerkracht breng jij leerlingen in contact met allerlei vormen van cultuur, ook met dans. Maar waar hebben we het over als we het over dans in het basisonderwijs hebben? Deze handreiking helpt je op weg.

Laat je inspireren door dans 

De Handreiking geeft een beeld van de mogelijkheden en rijkdom van dans in het basisonderwijs. Zodat je kunt ontdekken hoe verschillend de plek en de doelen van dans in het basisonderwijs kunnen zijn, en je erover kunt denken en praten met collega’s, leerlingen en directie. Door deze handreiking zul je gerichter naar dans leren kijken en de mogelijkheden leren zien die passend of van meerwaarde zijn voor jouw groep of voor de hele school. Maar Dans’es is vooral bedoeld om je te inspireren. 

Inhoud Dans’es

Dans’es bevat tekst, links en video’s over de volgende onderwerpen:

  1. Dans als vakgebied 
  2. Dans in onze beeldcultuur 
  3. Danslessen geven 
  4. Waarom dans in de school? 
  5. Inspiratie en links

Download

De handleiding is interactief en het beste te lezen in een PDF-reader. Klik op de blokken en diverse linkjes en kies je eigen route. 
Handreiking Dans’es

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Marloes Bannink 06-01-2022

Ja ik vind dit artikel interesant. Ik geef zelf al jaren les in dans op basisscholen en wil dit in Limburg ook wer opstarten waar ik sinds een jaar woon. Zou fijn vinden om daar met iemand over te praten en kijken of ik nog wat kan bijdragen. Ik combineer de cognitieve vakken met de dans. vb. ik zet de woordenschat van de kleuters om in beweging. Voor verdere informatie bel 0617281638

reageer
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel