CmK leert samen!

Leergemeenschap van moderatoren en hun blik op leren
Bijgewerkt op:
Deel dit artikel
Kennis delen; we doen het allemaal volop. Maar hoe kun je kennis delen op een manier die echt loont?
CmK leer samen!

Hoe maak je echt gebruik van elkaars expertise? In dit online magazine vind je inspiratie over samen leren als leergemeenschap en over de rol van moderator.

‘Je hebt net een inspirerend verhaal gehoord over de nieuwe leerlijn van een collega. Fantastisch wat er allemaal ontwikkeld wordt binnen Cultuureducatie met Kwaliteit. Je vindt het heel waardevol om ervaringen van collega’s te horen. Het succes, maar zeker ook de minder mooie kanten. Daar kun je wat mee in je eigen werk. Alleen valt die vertaling nog best wel tegen. Je eigen context is toch net even anders. Of je merkt dat je onvoldoende weet over de details.’

Samen leren, kennis delen én ontwikkelen loont zich als:

  • je collega’s makkelijk weet te vinden op basis van jouw vraag en hun expertise; 
  • je gebruik kunt maken van de ‘wielen die al zijn uitgevonden’; 
  • er een gemeenschappelijke taal en kijk op cultuureducatie ontstaat. 

Dit zijn inzichten die de deelnemers aan een lerend ontwerptraject over de rol van moderator van leergemeenschappen opdeden. De groep leerde veel over wat er komt kijken bij kennis delen als sociaal proces. We onderzochten de rol van de moderator, deden ideeën op, probeerden werkvormen uit, verkenden rollen en bijdragen. Wij zijn enorm gaan geloven in samen leren omdat dit ons werk, de kwaliteit van cultuureducatie, ten goede komt. Met dit online magazine willen we jou inspireren!  

In het magazine vind je verhalen, ervaringen, theorie, werkvormen en aanpakken. Daarmee willen we je op weg helpen om vorm te geven aan samen leren. Waar sta jij? Wat herken je? Welke stap wil jij zetten? Dat kan een nieuwe manier van kijken zijn. Een verhaal dat je herkent. Een werkvorm om mee te oefenen. Een verbinding met een van de moderatoren. We nodigen je uit om jouw eigen manieren van werken, leren en delen al lezend te bevragen.

Lees het online magazine

CMK leert samen (tijdelijk niet beschikbaar).

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Vera Meewis
Vera Meewis
Functie: Specialist Onderzoek
Expertise: Cultuureducatie met Kwaliteit,onderzoek
verameewis@lkca.nl
030 - 711 51 68
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Deel dit artikel