Onderzoeksprogramma LKCA 2025-2028

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Elke vier jaar leggen we de inhoud van ons onderzoek vast in een onderzoeksprogramma. Op dit moment zijn we bezig om dit in te vullen voor de periode 2025-2028. Dit is dus een voorlopige versie van ons onderzoeksprogramma.

In het onderzoeksprogramma staat voor de periode 2025-2028 de kern van het LKCA-onderzoek: het gaat om verkennend en beschrijvend onderzoek. Naast deze monitoringsonderzoeken voeren we enkele clusterdoorsnijdende verdiepende onderzoeken uit die niet in dit onderzoeksprogramma zijn opgenomen.

Binnen LKCA doen we praktijkgericht onderzoek. Dit is onderzoek waarvan de vraagstelling wordt ingegeven door de beroepspraktijk en waarvan de opgedane kennis direct bij kan dragen aan die beroepspraktijk (Andriessen, 2014).

Het onderzoeksprogramma is geordend aan de hand van vier lagen die actief zijn binnen de praktijk van cultuureducatie en amateurkunst: (1) de beoefenaars/leerlingen/scholieren, (2) de aanbieders/scholen, (3) de ondersteuners en (4) de overheden. Zij worden met behulp van verkennend en beschrijvend onderzoek in kaart gebracht en bevraagd over hun activiteiten en hun motivaties en knelpunten.

Bekijk de voorlopige versie van ons onderzoeksprogramma via onderstaande button.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel