Handreiking uurtarieven voor zelfstandigen in cultuureducatie en amateurkunst

Fair pay voor kunstprofessionals
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Het programma fairPACCT van Platform ACCT presenteert een nieuwe handreiking voor kunstprofessionals in cultuureducatie en amateurkunst. De ‘Handreiking Tarieventool’ bevat richtlijnen die zelfstandigen en opdrachtgevers kunnen helpen bij het bepalen van eerlijke tarieven.

In de handreiking staan indicatieve uurtarieven voor verschillende typen werkzaamheden van zelfstandigen in de cultuursector. De tarieventool houdt ook rekening met bijkomende werkzaamheden die rechtstreeks verband houden met de opdracht maar in de praktijk niet of slechts deels worden vergoed, zoals voorbereidingstijd en het nakijken van lessen.

Fair pay en fair practice

De handreiking is bedoeld voor zelfstandigen in de sector cultuureducatie en amateurkunst voor wie geen cao van toepassing is. Voor deze groep werkt het programma fairPACCT van Platform ACCT aan het concretiseren van fair pay en fair practice in diverse deelsectoren in de culturele en creatieve sector.

Ketentafel Kunstprofessionals

De handreiking kwam tot stand via de Ketentafel Kunstprofessionals in Cultuureducatie en Amateurkunst en enquêtes en consultatie van het veld. Aan deze ketentafel namen naast LKCA deel: Kunstenbond (Creatieve Coalitie), Beroepsvereniging Muziek, EGTA, NVZ, PvFM, Koornetwerk, KNMO, Raad van 12/Cultuurzaam, Kleinkunstig, Dansbelang NBDO, BvOI, VLS, VONKC, Muziekacademie Den Haag, Cultuurschakel, De Domijnen, RBO Sinfonia en Uit de Kunst. Daarnaast was er betrokkenheid van o.a. Auteursbond, Hiphop/Urban, Movisie, Jantje Beton, Kunstbende, Codarts, Parktheater Eindhoven en de MBO Raad.

(Het overzicht van de verschillende uurtarieven staat op pagina 28 en 29 van de handreiking).

Verder lezen

Foto: Phoenix Cultuur | Paul van der Veer

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.7 / 5. totaal 3

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Jan van den Eijnden (hij/hem/zijn)
Jan van den Eijnden (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: cultuurparticipatie,voortgezet onderwijs
janvandeneijnden@lkca.nl
030 711 51 58
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel