Amateo Award 2021

Laat Nederlandse projecten stralen op een internationaal podium!
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Ken jij een cultuurparticipatieproject met impact? Dat mensen bij elkaar brengt, inspireert of de omgeving een stukje kleurrijker maakt? Live of online? Laat dat project deelnemen aan de Amateo Award 2021!

Elk jaar reikt Amateo, het Europese netwerk voor amateurkunst, de Amateo Award uit, een prijs voor een uitzonderlijk cultuurparticipatieproject met impact in zijn omgeving. Elke groep of project in Europa kan meedoen. Aanmelden kan tot 31 mei 2021.

Vorig jaar hebben 64 projecten uit 16 landen in Europa zich aangemeld voor de Amateo Award 2020. De inzendingen waren gericht op jongeren, ouderen (inclusief mensen met dementie), mensen met verschillende culturele of migratieachtergronden en projecten om de gemeenschap of het milieu te verbeteren.

Een onafhankelijke jury kiest uit alle inzendingen 5 finalisten en de winnaar. Dit jaar is de ceremonie in oktober in Milaan.

Foto: Amateo

De prijs

De vijf finalisten worden uitgenodigd voor de uitreiking in Milaan in oktober. De winnaar wint € 1000,- en wordt voor een jaar Amateo Ambassadeur voor Europese amateurkunst.

Aanmelden > Je wordt verzocht het formulier in het Engels in te vullen.
Meer informatie en voorwaarden op de website van Amateo >

Internationaal publiek

De Amateo Award 2021 is een kans voor jou om je amateurkunstgroep of creatief project te profileren bij een internationaal publiek en op zijn beurt verbindingen te leggen met deelnemers, beleidsmakers en financiers uit heel Europa. Eerdere aanvragers hebben ook geconstateerd dat de Amateo Award meer erkenning en steun op lokaal niveau heeft gegeven.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met het Amateo-team via award@amateo.org. Volg @AmateoEurope op Twitter of @amateo.org op Facebook voor de laatste updates. Gebruik #AmateoAward om jouw project of creatieve groep te delen!

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Hans Noijens
Hans Noijens
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,verenigingen
hansnoijens@lkca.nl
030 711 51 60
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel