Kijk eens wat er staat: terugblik op vier jaar CmK
Binnen CmK werken culturele instellingen, scholen (po, vo, mbo, so), gemeenten, provincies, zorginstellingen en nog veel meer partners al twaalf jaar samen om te zorgen dat goede cultuureducatie voor alle kinderen in Nederland (en sinds CmK3 ook in het Caribisch deel van het Koninkrijk) een vanzelfsprekend onderdeel is van hun schooldag.
CmK heeft in de afgelopen jaren in het grotere ecosysteem een verandering teweeggebracht. In alle provincies zijn nieuwe samenwerkingen op gang gekomen of geïntensiveerd. Het regionale culturele leerecosysteem is veranderd en daardoor meer divers en inclusiever geworden.
Het ministerie van OCW, LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie werken al twaalf jaar nauw samen in het programma. In die twaalf jaar is bij ons en in het veld veel kennis en expertise opgebouwd.
In deze publicatie:
- lees je wat de aanleiding is voor het programma CmK;
- lees je over de kerndoelen van cultuureducatie in het primair en voortgezet onderwijs;
- benadrukken we het belang van een cultureel leerecosysteem;
- delen de penvoerders van CmK hun ervaringen;
- blikken we vooruit naar CmK4.
Op naar CmK4
Ook de komende vier jaar blijven we werken aan dit programma met het ministerie van OCW en het Fonds voor Cultuurparticipatie. We bouwen verder op wat er is bereikt. De stip op de horizon? Een florerend, inclusief en divers ecosysteem met culturele leermogelijkheden, passend voor ieder kind.
Lees verder over CmK
Wil je meer weten over het programma Cultuureducatie met Kwaliteit?
- Bekijk ook Nieuwe Fundamenten voor Cultuureducatie: een handreiking voor een duurzame inrichting van cultuureducatie op school, in de kinderopvang en in de vrije tijd;
- In ‘Kijk eens wat er kan’ blikken we terug op de voorgaande periode CmK;
- Op cultuureducatiemetkwaliteit.nl vind je meer informatie over het programma.

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)