Bingo Battle met bekende vloggers en rappers lokt jongeren naar musea

Guido Spek Bingo Battle Challenge museumtv CJP
12 september 2018

Rappers, vloggers en youtubers plus een echte Bingo Battle-Challenge gaan (mbo-)jongeren verleiden een museum binnen te stappen. De campagne is in samenwerking met de doelgroep opgezet en sluit daarom goed aan bij hun interesses en leefwereld, melden initiatiefnemers MuseumTV en CJP.

Om jongeren te laten zien dat musea helemaal niet zo ver van ze afstaan, is de Bingo Battle ontwikkeld. De campagne gaat uit van de eigen leefwereld en interesses. Mbo-opleidingen en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen de campagne benutten voor hun lesprogramma's over culturele vorming en burgerschap. Voor musea is de Battle een aanvulling op hun eigen educatieve programma's voor onder meer mbo-studenten.

Vloggers en Youtubers

Bij de campagne hoort een reek youtube-filmpjes. Hierin gaan bekende rappers, vloggers en youtubers in verschillende musea een challenge aan. Zo zie je nu al Guido Spek en Sophie Milzink, en binnenkort ook Akwasi, Tabitha en Christina Curry, door een museum rennen om in tien minuten tijd zoveel mogelijk items af te strepen van de bingokaart. Als dat niet lukt dan wacht een tegenprestatie. Bekijk de challenges van acteur Guido Spek, Youtuber Sophie Milzink en anderen.

Bingokaarten

De Bingo Battle Challenge is live te spelen in de deelnemende musea. Bingokaarten zijn daar verkrijgbaar. Jongeren kunnen het spel ook spelen met de MuseumTV app. Online vind je de bingokaarten op bingo-battle

Wat willen jongeren?

Onderzoek toont aan dat (mbo)jongeren absoluut wel te interesseren zijn voor dit onderwerp. Als het maar op een andere manier wordt aangepakt, zeggen initiatiefnemers MuseumTV en CJP. Jonge mensen kijken op een meer intuïtieve manier naar kunst, cultuur en wetenschap. Ze willen dingen herkennen en ontdekken vanuit hun eigen interesses, aansluitend bij hun belevingswereld. Daarnaast willen jonge mensen vooral interactieve dingen doen in een museum.

Deelnemende musea

Van Gogh Museum, het Afrika Museum, het Eye Filmmuseum, het COMM Museum, het Stedelijk Museum Breda en Rijksmuseum Boerhaave.

Meer informatie

De Bingo Battle Challenge is een initiatief van MuseumTV en CJP. mbo