Jeugdliteratuur en didactiek

Handboek voor vo en mbo

materiaal
boek
auteur(s)
I. Kamp (eindredacteur); J. de Jong-Slagman (eindredacteur); P. van Duijvenboden (eindredacteur); [en anderen]
uitgever(s)
Coutinho
jaar van uitgave
2019
pagina's
304 p.
isbn
9789046906859

Hoe krijg je als docent Nederlands je leerlingen zover dat ze met plezier gaan lezen? Bijzondere verhalen van eigenzinnige schrijvers, rijke teksten, humoristische gedichten en mooie romans kunnen de persoonlijke en sociale vorming van jongeren stimuleren. Jeugdliteratuur en didactiek laat zien hoe veelzijdig jeugdliteratuuronderwijs kan zijn en wat de kracht ervan is, zowel in het voortgezet onderwijs als het mbo.

Hoe krijg je als docent Nederlands je leerlingen zover dat ze met plezier gaan lezen? Bijzondere verhalen van eigenzinnige schrijvers, rijke teksten, humoristische gedichten en mooie romans kunnen de persoonlijke en sociale vorming van jongeren stimuleren. Dit handboek gaat over het belang van lezen en leesbevordering. Het is geschikt voor studenten van de lerarenopleiding Nederlands, docenten Nederlands en professionals werkzaam in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en mbo.

Uitgeverij Coutinho

Trefwoorden

- voortgezet onderwijs - mbo - jongeren - literatuur - leesbevordering - lezen - lerarenopleidingen - Nederlands - voortgezet onderwijs onderbouw - vmbo - didactiek