Max van der Kamp Scriptieprijs 2009

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
De Max van der Kamp Scriptieprijs 2009 is gewonnen door Lies van Roessel met haar onderzoek over games. ‘Dit onderzoek zet aan tot debat over de ethiek van het gamen’, aldus de jury. De prijs werd uitgereikt op 22 juni 2009 in Zwolle tijdens de derde Conferentie Onderzoek in Cultuureducatie.

Winnaar 2009

Lies van Roessel is masterstudent Media and performance studies aan de Faculteit Geesteswetenschappen, Universiteit Utrecht. In haar scriptie vraagt zij aandacht voor de legitieme plaats van het cultureel fenomeen games in het onderwijs. Zij pleit voor een speciaal type game dat kritische reflectie kan bewerkstelligen. Daarbij gebruikt de auteur de theorie van het vervreemdingseffect van de Duitse toneelschrijver en theoreticus Berthold Brecht.

Uit de ruim dertig inzendingen selecteerde een deskundige jury vijf genomineerden. Over Restaging the epic; Brechtian epic elements in computer games and their use for computer game literacy education, zegt de jury: ‘Een scriptie over een buitengewoon interessant en actueel onderwerp. De combinatie van theoretische tradities is gewaagd, maar pakt goed uit. Lies van Roessel levert hiermee  een waardevolle bijdrage aan het prille proces van theorievorming over games als onderdeel van media-educatie.’

Meer informatie

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel