Mooie toekenning voor Farm to Crafts

Een dynamische omgeving voor creatief onderzoek en productie op Curaçao
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Een nieuwe generatie Curaçaoënaars wil de ooit bloeiende lokale productie van Curaçao nieuw leven inblazen. Daarom onderzoekt Farm to Crafts of kleinschalige landbouw van lokale grondstoffen op Curaçao, bedoeld voor de ontwikkeling van materialen en ambachten, mogelijk is. Het uitgangspunt van het project is ‘leren door te doen’, om zo een dynamische omgeving voor creatief onderzoek en productie te creëren.

Het kernteam van Farm to Crafts bestaat uit initiatiefnemer Cleo Maxime de Brabander, ontwerper en landbouwer Gino Martina, en milieu-wetenschapper Cindy Eman. Zij zoeken oplossingen voor uitdagingen waar landbouwers mee te maken hebben op het eiland. Met het project willen zij de maak-economie op het eiland versterken. Dat doen ze samen met lokale partijen, (internationale) ambachtslieden en ontwerpers.

Tijdens een kick-off worden de eerste gewassen geplant bij Hofi Cas Cora, waar het project gebruik mag maken van een stuk land om op te experimenteren. Op dezelfde boerderij is een overdekte buitenruimte ingericht als evenement- en workshoplocatie. Het publiek krijgt hier, gedurende het jaar, workshops en presentaties van regionale en internationale ontwerpers over de potentie van de oogst.

Farm to Crafts is doordrongen van de beladen relatie tussen landbouw, ambacht en de koloniale geschiedenis. De organisatie kiest voor een toekomstgerichte benadering zonder het verleden en de effecten daarvan te vergeten. Journaliste Nelly Rosa doet gedurende het traject onderzoek naar deze relatie. Ook zal Farm to Crafts aan een breed publiek laten zien dat landbouw een bron blijft van waardevolle grondstoffen, wat perspectief biedt voor een creatiever, duurzamer en minder afhankelijk Curaçao.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Rob Van kouwen 25-05-2023

Super. Mi ta apoya e projecto.

reageer
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel