Minister Van Engelshoven lanceert programma Cultuurparticipatie

Lancering Programma Cultuurparticipatie voor gelijke kansen op zaterdag 13 juni
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Op zaterdag 13 juni lanceerde minister Ingrid van Engelshoven het Programma Cultuurparticipatie tijdens de online talkshow ‘Cultuur voor iedereen’ bij Studio KUUB. Met dit programma willen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie drempels wegnemen en zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt om deel te nemen aan cultuur.

Kijk de uitzending met daarin de lancering van het Programma Cultuurparticipatie en de uitreiking van de Gouden C terug:

Online talkshow Cultuur voor iedereen

Presentator Lucille Werner ontving minister Ingrid van Engelshoven bij Studio Kuub, partner van de campagne iktoon die hele maand juni amateurkunst in het zonnetje zet. De uitzending stond in het teken van het vieren en tonen van inclusieve cultuurparticipatie. Aan tafel schoven ook aan organisator van Studio Kuub Lonneke van Heugten, creatieveling Raymon Strijbis en jurylid van de Gouden C Isis Geurts.

Naast de bekendmaking van het Programma Cultuurparticipatie maakte de minister de winnaar bekend van de Gouden C, een jaarlijkse prijs voor een inclusief cultuurparticipatieproject. De negende Gouden C ging naar het project ‘Re-fill your cup with authenticity’ van Sharina Gumbs. Tijdens de uitzending schakelden we live met de winnaar en sluiten we in zomerse sferen af met het optreden van Raymon.

Programma Cultuurparticipatie

De komende jaren werken het ministerie van OCW, LKCA en het Fonds samen met o.a. organisaties uit de culturele sector en het sociaal domein aan de vergroting van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. LKCA draagt aan dit programma bij door kennis over initiatieven die drempels wegnemen of verlagen vast te leggen in o.a. kennisdossiers en deze inzichten te delen. Hiervoor gebruiken we o.a. ervaringen die we hebben opgedaan bij ondersteunende projecten en activiteiten uit de meerjaren subsidieregeling binnen het programma Samen cultuurmaken van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Op deze manier kunnen zowel culturele als sociale professionals deze kennis benutten en toepassen zodat iedereen de gunstige effecten van actieve cultuurdeelname kan ervaren. Naast gewoon plezier, draagt cultuurparticipatie bij aan zingeving en welbevinden.

Subsidieregeling Samen Cultuurmaken

Op 15 september 2020 opent de regeling Samen Cultuurmaken. Deze subsidieregeling is, net als haar voorloper de aanloopregeling Samen cultuurmaken verbreden (die loopt tot september 2020), bedoeld om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken en drempels weg te nemen.


Minister Ingrid van Engelshoven. Foto Petra Kruijt
Minister Van Engelshoven in #KUUBstijl van kunstenares Petra Kruijt

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4 / 5. totaal 7

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
M van Eede 12-06-2020

Aangezien in heel Nederland de scootmobiel niet meer met de Valys en (regio)taxi's mee mag, zal niemand van buiten de stad waar dit gehouden wordt er kunnen komen. Exclusie van vervoer voor scootmobielrijders !! Ik zou dus niet weten hoe ik dan mijn scoot nog kan meenemen , trieste toestand :(
(mariekevane@gmail.com)

reageer
AnoukWitte@lkca.nl 12-06-2020

Dat is inderdaad een lastige situatie Marieke. Deze uitzending is overigens alleen online, hopelijk kun je er op die manier toch bij zijn! Groeten, Anouk (LKCA)

reageer
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel