Iktoon: kunst van iedereen

Wat toon jij in juni?
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de iktoon-campagne verandering in.

LKCA faciliteert de succesvolle promotiecampagne iktoon. Iktoon maakt amateurkunst en creatieve activiteiten in al zijn diversiteit zichtbaar en stimuleert de sociaal-culturele participatie van kunst- en cultuurbeoefening.

Wat is iktoon?

Iktoon is de landelijke promotiecampagne van kunst en cultuur. Verenigingen en individuen die in hun vrije tijd creatief actief zijn tonen wat ze in huis hebben en stimuleren anderen om mee te doen. De ambitie is om meer mensen met een afstand tot cultuurbeoefening actief deel te laten nemen aan iktoon. Het bundelen van al deze activiteiten onder de iktoon-vlag is de kans om samen te werken aan de zichtbaarheid, herkenbaarheid en toegankelijkheid van amateurkunst en creatieve activiteiten. Deelname aan de iktooncampagne is gratis.

‘Cultuur is van en voor iedereen, ongeacht je sociale status, culturele achtergrond en beperking. Wij zijn als LKCA erg blij een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de cultuureducatie en-participatie in Nederland.’

Marlies Tal, hoofd cultuurparticipatie en beleid LKCA

Samenwerking met partners

Iktoon trekt samen op met verschillende partners, zoals gemeenten, provincies, culturele en maatschappelijke organisaties, om de lokale amateurkunst en creatieve activiteiten onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Deze organisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onderstrepen het belang en de waarde van cultuurbeoefening.

Word coördinator in jouw regio

Wij zijn op zoek naar mensen die hun regio in de spotlights willen zetten en die weten hoe je lokaal amateurkunstenaars- en activiteiten aan elkaar verbindt. Wil jij iktoon-coördinator worden?
Meld je dan nu aan!

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer

Uw bericht kan gewijzigd worden door de beheerder
Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Marlies Tal
Marlies Tal
Functie: Leidinggevende Cultuurparticipatie en Beleid
Expertise: overheidsbeleid,programma cultuurparticipatie
marliestal@lkca.nl
030 - 711 51 70
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel