Cultuurcoaches

In deze leeswijzer vind je kennis en tips voor iedereen die betrokken is bij, of werkzaam is als, cultuurcoach. Hier vind je informatie over onder andere: de BRC, brede SPUK en ondersteuning van cultuurcoaches.
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Verder naar

Webinars

Nieuwe kansen voor buurtsportcoaches en cultuurcoaches (2020)
Werk je bij een gemeente? Of ben je werkgever van een cultuurcoach of buurtsportcoach? In dit webinar praten experts Marian van Miert (LKCA), Paul van der Meer (Kenniscentrum Sport) en Ingrid Wijntjens (Vereniging Sport en Gemeenten) je bij over de veranderingen in de regeling voor combinatiefuncties.

Zicht op sport- en cultuurcoaches: monitoren en evalueren (2019)
Wat doen we landelijk om de resultaten van beleid omtrent sport- en cultuurcoaches te meten? En wat kun je in je eigen gemeente doen om inzicht te krijgen in de resultaten van het beleid rondom sport- en cultuurcoaches? Die vragen staan centraal in dit webinar. Het webinar bestaat uit twee delen:

 • Monitor Brede Regeling Combinatiefuncties: jaarlijkse vragenlijst
  In het eerste deel gaan we in op de jaarlijkse vragenlijst voor gemeenten die deelnemen aan de Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC). Deze gemeenten ontvingen begin juni een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen (met als deadline september). In het webinar laten we je zien hoe de omgeving van de vragenlijst werkt.
  1. Monitoren in je eigen gemeente: stappenplan
   Het tweede deel van het webinar gaat over de mogelijkheden om in je eigen gemeente meer inzicht te krijgen in de resultaten van het beleid rondom de sport- en cultuurcoaches. Hiervoor heeft het Mulier Instituut een stappenplan ontwikkeld. In het webinar nemen we je mee door het stappenplan, delen we voorbeelden van gemeenten en staan we stil bij nut en noodzaak van monitoren en evalueren.
   1. Verder naar

    Vond je dit artikel interessant?

    Gemiddelde 4.8 / 5. totaal 5

    Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

    Reacties (1)
    Victor van Haeren 12-10-2020

    Beste mensen,
    Met interesse heb ik het artikel gelezen. Bestaat de regeling Cultuurcoach nog? Kunnen daar aanvragen voor gedaan worden? We zijn n.l. met enkele zorginstellingen in gesprek om de competentieontwikkeling van cultuurcoaches in de zorg te borgen.
    Hartelijke groet
    Victor

    reageer
    13-10-2020

    Beste Victor,
    Gemeenten konden zich in 2018 voor vier jaar aanmelden voor de regeling. Gemeenten die dit gedaan hebben krijgen, op basis van matching, van 2019 tot en met 2023 geld voor combinatiefuncties (zie ook: https://sportindebuurt.nl/bestanden/Flyer_Nieuwe_kansen_LOS.pdf). Aanmelden kan nu dus niet meer. Wel zou je kunnen kijken of jouw gemeente deelneemt aan de regeling (https://www.waarstaatjegemeente.nl/dashboard/dashboard/uitvoering-brede-regeling-combinatiefuncties) en hoe het geld verdeeld is (en eventueel een gesprek voeren over de herverdeling van die gelden).
    Verder wijs ik je nog graag op de volgende regeling: https://cultuurparticipatie.nl/subsidie-aanvragen/25/samen-cultuurmaken. Wellicht dat die ook aanknopingspunten biedt voor wat jullie willen.
    Succes en mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar JosefienePoll@lkca.nl

    reageer
    Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
    Merit de Valk
    Merit de Valk
    Functie: Specialist Beleid
    Expertise: overheidsbeleid
    meritdevalk@lkca.nl
    06 26 21 22 44
    Bekijk alle experts
    Bijgewerkt op:
    Gepubliceerd:
    Deel dit artikel