Cultuurcoaches

In deze leeswijzer vind je kennis en tips voor iedereen die betrokken is bij, of werkzaam is als, cultuurcoach. Hier vind je informatie over onder andere: de BRC, brede SPUK en ondersteuning van cultuurcoaches.
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Verdiepingsbijeenkomsten 

Tussen 28 augustus en 14 september organiseert VSG twaalf digitale bijeenkomsten (per provincie) rondom de ontwikkeling en uitvoering van het integraal plan van aanpak GALA/Sportakkoord lI.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor gemeentelijke beleidsadviseurs die betrokken zijn bij de Brede SPUK (sport, cultuur, gezondheid, sociaal domein e/o leefomgeving) en coördinatoren sport en preventie.

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst via MijnVSG.

28 augustusZuid-Holland
28 augustusUtrecht
30 augustusGelderland
1 septemberLimburg
4 septemberNoord-Brabant
7 septemberGelderland
7 septemberZeeland
11 septemberFriesland
13 septemberNoord-Holland
14 septemberOverijssel + Flevoland
14 septemberDrenthe

Thematische Webinars Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)

In augustus en september van 2023 geven VNG, GGD GHOR NL en RIVM een 2e serie webinars voor gemeenten en GGD’en rond thema’s vanuit de inhoudelijke lijnen van GALA en Sportakkoord II.

In deze ronde staat de kennis en expertise van kennispartijen centraal rond de thema’s: terugdringen van gezondheidsachterstanden (inclusief kansrijke start), het versterken van (de verbinding met) de sociale basis, vitaal ouder worden, domeinoverstijgende inzet vanuit een regionale preventie-infrastructuur.

29 augustusTerugdringen gezondheidsachterstanden (inclusief kansrijke start)
31 augustusHet versterken van sociale basis
5 septemberVitaal ouder worden
14 septemberEen gezonde leefstijl: verdieping op thema
19 septemberDomeinoversteigende inzet

Verder naar

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.8 / 5. totaal 5

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Victor van Haeren 12-10-2020

Beste mensen,
Met interesse heb ik het artikel gelezen. Bestaat de regeling Cultuurcoach nog? Kunnen daar aanvragen voor gedaan worden? We zijn n.l. met enkele zorginstellingen in gesprek om de competentieontwikkeling van cultuurcoaches in de zorg te borgen.
Hartelijke groet
Victor

reageer
13-10-2020

Beste Victor,
Gemeenten konden zich in 2018 voor vier jaar aanmelden voor de regeling. Gemeenten die dit gedaan hebben krijgen, op basis van matching, van 2019 tot en met 2023 geld voor combinatiefuncties (zie ook: https://sportindebuurt.nl/bestanden/Flyer_Nieuwe_kansen_LOS.pdf). Aanmelden kan nu dus niet meer. Wel zou je kunnen kijken of jouw gemeente deelneemt aan de regeling (https://www.waarstaatjegemeente.nl/dashboard/dashboard/uitvoering-brede-regeling-combinatiefuncties) en hoe het geld verdeeld is (en eventueel een gesprek voeren over de herverdeling van die gelden).
Verder wijs ik je nog graag op de volgende regeling: https://cultuurparticipatie.nl/subsidie-aanvragen/25/samen-cultuurmaken. Wellicht dat die ook aanknopingspunten biedt voor wat jullie willen.
Succes en mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar JosefienePoll@lkca.nl

reageer
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Merit de Valk
Merit de Valk
Functie: Specialist Beleid
Expertise: overheidsbeleid
meritdevalk@lkca.nl
06 26 21 22 44
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel