De Kunst van het ontwerpen 2020

Educatieve ontwerpprijs
Deel dit artikel
Wie wint dit jaar de prijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp?

Alweer voor de derde keer organiseren we De Kunst van het ontwerpen, een ontwerpwedstrijd voor derde- of vierdejaars studenten aan een bachelor docentopleiding in de kunsten (dans, muziek, theater of beeldende kunst en vormgeving).

Tijdens het feestelijke live-event reikt de juryvoorzitter de juryprijs uit en wordt ook de publiekswinnaar gekozen. Vanwege corona zijn veel lessen en examens uitgesteld. Daarom is de inzendtermijn verlengd tot en met 30 juni. Voorwaarde voor deelname is dat je het ontwerp hebt ontwikkeld tijdens het studiejaar 2019-2020.

De vakjury, onder leiding van LKCA-directeur Sanne Scholten, maakt een selectie op basis van onder andere relevantie, actualiteit en geschiktheid voor de praktijk. Behoor je tot de beste ontwerpers? Dan mag je tijdens het live-event je ontwerp presenteren en ding je dus mee naar de juryprijs én de publieksprijs.

Over De Kunst van het ontwerpen

De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om docenten die niet alleen les kunnen geven, maar ook vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten, een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen.

Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken, organiseren LKCA, het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) en het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten deze educatieve ontwerpprijs.

Download

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 2.6 / 5. totaal 5

Praat verder over dit onderwerp met deze expert:
Eeke Wervers
Eeke Wervers
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs,vakintegratie
eekewervers@lkca.nl
030 - 711 51 37
Bekijk alle experts
Deel dit artikel