Videocolleges: Lokale lobby voor cultuur

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Ben jij al begonnen met de lobby voor de gemeenteraadverkiezingen in 2022? Het lijkt misschien nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Voor cultuureducatie en cultuurparticipatie zijn dit misschien wel de belangrijkste verkiezingen. Dus kom nu al in actie om de politiek in jouw gemeente te overtuigen van het belang van cultuureducatie en -participatie én jouw eigen organisatie. Vind je jezelf geen lobbyist of heb je geen ervaring? CultuurDeelJe stoomt je in drie videocolleges klaar voor de lokale lobby voor cultuur.

Mara van Waveren, directeur van Stichting Lobby Lokaal, neemt je mee langs de belangrijkste informatie:

Video 1: Hoe werkt de gemeente?

Video 2: Hoe ziet het traject richting de verkiezingen in eruit?

Video 3: Lobbytips en voorbeelden

De video’s zijn openbaar toegankelijk, dus deel ze in je eigen netwerk.

Verdiepende lobbytrainingen

CultuurDeelJe biedt richting de gemeenteraadsverkiezingen nog verdiepende trainingen aan waarin je aan de slag kan met het schrijven van input voor programmacommissies, of het organiseren van een lokaal debat. De trainingen worden aangeboden door verschillende CultuurDeelJe-partners. Vraag de partner in jouw regio naar het trainingsaanbod.

Lid worden van de CultuurDeelJe-Community?

Wil je meer lobbytips en ervaringen uitwisselen met andere lokale lobbyisten voor cultuureducatie en cultuurparticipatie? Sluit dan aan bij de CultuurDeelJe-Community via de app Discord, waarmee we de komende tijd gaan experimenteren. Daar kun je bijvoorbeeld ook subkanalen maken voor je eigen regio/vakgebied. We bieden ook een gratis tweewekelijks spreekuur met Mara van Waveren van Lobby Lokaal.
Meld je direct aan

Meer tools en informatie over lobby

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 2

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel