Tool ‘Bouwen aan beleid’

Hoe ontwikkel je beleid voor cultuureducatie en cultuurparticipatie?
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Wil je (verder) bouwen aan beleid voor cultuureducatie en cultuurparticipatie in jouw gemeente? Gebruik dan deze online tool.

Hulpmiddel bij beleidsvorming

De beleidstool biedt op een gestructureerde manier inzicht in de belangrijkste bouwstenen voor cultuurbeleid op school en in de vrije tijd. Door hier keuzes in te maken ontstaat een kader voor beleid op maat. Sprekende voorbeelden laten zien hoe het beleid in praktijk gebracht wordt. 

De tool is ontwikkeld voor professionals die inhoudelijk en strategisch werkzaam zijn op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie, overheden of adviseurs van overheden. Het helpt de beginnende en de gevorderde professional strategische en inhoudelijke keuzes te maken. 

Webinar terugkijken

Op 5 juli 2018 organiseerden we een webinar over de bouwplaats voor beleid. Tijdens het webinar komen de achtergronden, de eerste ervaringen en praktische tips voor gebruik in de praktijk aan bod.

Achtergrond

De tool is een vervolg op de Handreiking Cultuureducatie van de VNG uit 2006. In de tool staat een praktische vertaling van de toekomstperspectieven voor Nederlandse gemeenten uit het advies Meedoen is de Kunst (2014) van de Raad van Cultuur.

Cultuurbeleidschoolenvrijetijd.nl is een initiatief van VNG, LKCA, Raad van twaalf en Cultuurconnectie. 

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel