Ga samen voor oud!

Twaalf inspirerende projecten met ouderen: professionals uit kunst en zorg over het succes van samenwerking
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Cultuur dichter bij ouderen brengen kan op vele manieren, maar hoe zet je als theatermaker, fotograaf of musicus de eerste stap?

Google je de directeur van een zorgorganisatie en bel je die vervolgens gewoon op? 25 professionals uit de kunst & cultuursector en uit de zorg & welzijnssector geven een kijkje achter de schermen.

Aandacht loont

Voor deze publicatie zijn professionals op zowel uitvoerend als bestuurlijk niveau geïnterviewd: van kunstenaars, museumdocenten, projectleiders, dementieconsulenten en welzijnswerkers tot directie- en bestuursleden van overkoepelende zorgorganisaties. Stuk voor stuk vertellen ze hoeveel positieve en dankbare reacties ze hebben gekregen van de oudere deelnemers en hun omgeving. En delen hun gezamenlijke bevlogenheid voor het werken met ouderen.

De oudere bestaat niet

Omdat dé oudere niet bestaat, zijn de ouderenprojecten in deze publicatie in vier doelgroepen ingedeeld, waarbij sommige projecten meerdere doelgroepen bedienen. Het gaat om vitale ouderen, kwetsbare thuiswonende ouderen, kwetsbare ouderen in een zorginstelling, en ouderen samen met kinderen/jongeren (intergenerationeel). 

Inspiratie en tips

We bieden bewust geen uitputtende richtlijnen voor intersectoraal samenwerken. Het draait immers vooral om de klik die je moet hebben met een partner, een gemeenschappelijke drijfveer waardoor je tot elkaar komt. Wel laten we zien hoe het uiteenlopende partijen is gelukt om hun projecten te verduurzamen, in de hoop dat we andere makers inspireren om ook voor én met ouderen aan de slag te gaan. En we geven tips omtrent het opzetten en uitvoeren van ouderenprojecten. 

Meer informatie

ingridsmit@lkca.nl of angelavandijk@lkca.nl

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 - 711 51 17
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel