Dit lees je in de 25ste Cultuurkrant

De nieuwe Cultuurkrant verschijnt op donderdag 9 maart
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
In deze editie: best practices uit het programma School en Omgeving. En ook: een uitgebreid interview met de Componist des Vaderlands Martin Fondse. De Cultuurkrant sprak hem over het belang van ‘zelf iets maken’ en de rol van cultuureducatie in de maatschappij van de toekomst. Verder: Peggy Brandon over inclusieve cultuureducatie en het Nationaal Slavernijmuseum in oprichting én een interview met Daphne Wassink (Koornetwerk Nederland): ‘Inflatie en hoge energieprijzen hakken er in.’

(De tekst gaat verder onder de afbeelding).

Foto: Krijn van Noordwijk

De Cultuurkrant wordt bij abonnees thuisbezorgd op donderdag 9 maart 2023. In deze krant lees je:

  • Best practices uit het programma School en Omgeving. Rotterdam-Zuid en Groningen zijn aangemerkt als voorbeeldprojecten. Wat verklaart hun succes?
  • Hij is sinds januari 2022 Componist des Vaderlands: de vierde op rij en de eerste met een achtergrond in de jazzmuziek. Martin Fondse over het belang van ‘zelf iets maken’.
  • Peggy Brandon, directeur van Mocca Amsterdam, over inclusief cultuuronderwijs en het Nationaal Slavernijmuseum. ‘De wereld om je heen is niet wit of zwart, maar heeft honderden schakeringen.’
  • Een interview met Daphne Wassink (Koornetwerk Nederland): ‘Inflatie en hoge energieprijzen hakken er in.’
  • Deze 25e editie van de Cultuurkrant vieren we met een online special. We hebben 25 inspirerende interviews en columns uit eerdere edities voor je op een rijtje gezet. Want altijd delen professionals en andere experts in deze krant hun expertise. Ook al worden zij financieel niet altijd op waarde geschat (zie de vaak matige arbeidsvoorwaarden van zzp’ers), de sector zou nergens zijn zonder hun inzet.

En verder in de Cultuurkrant:

De laatste column van Oeds Westerhof, nog tot april interim directeur-bestuurder van LKCA, aandacht voor de nieuwe periode Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC), het nieuwe beroepsprofiel voor kunstvakdocenten verschijnt in april (wat moeten zij kennen en kunnen?), een column van oud-Statenlid Ayla Schneiders, provinciaal beleid is afhankelijk van het enthousiasme van gedeputeerden – blijkt uit LKCA’s Onderzoek Provinciaal Beleid, vier cultuurprofessionals aan het woord over de beslissende mensen in hun culturele ontwikkeling, Jan Jaap Knol schrijft over kindrijke cultuurvreters, een recensie van White balls on walls: de film over het Stedelijk Museum en de weg naar meer inclusie, alfa- en bètavakken komen samen in BètaKunstLab, Sharog Heshmat Manesh vertelt over zijn onderzoek naar ‘tussenruimtes’, en Kunst in de klas: Beeldend kunstenaar Senad Alić laat gevluchte kinderen altijd eerst Karel Appel en Charlie Chaplin zien.

Neem een gratis abonnement

Adres gewijzigd?

Geef dat door via een mailtje aan cultuurkrantnl@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel