Tools Cultureel Vermogen

Versterk het Cultureel Vermogen van jezelf en van de samenleving
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Wat gebeurt er als je culturele ontmoeting centraal stelt in je werk en organisatie? Met de tools van Cultureel Vermogen kun je daarmee aan de slag.

Onze samenleving verandert steeds sneller: economisch, technologisch en cultureel. Het is van belang dat we met die veranderingen kunnen omgaan, elkaar kunnen begrijpen, ons kunnen uiten en in openheid de samenleving van de toekomst kunnen vormgeven. Voor dit alles hebben we Cultureel Vermogen nodig: het vermogen om elkaar cultureel te ontmoeten.

Cultuur begint met ontmoeting. Licht en alledaags. Zet die ontmoetingen ‘AAN’ en arrangeer ze: als liefhebber, professional, organisatie of beleidsmaker. Met deze tools kun je daarmee aan de slag.

Leg het vuur van culturele ontmoeting in het midden, en wakker het AAN! Zo versterk je Cultureel Vermogen: van jezelf en van de samenleving.

Hoe werkt het?

Lees vooraf de handleiding. Je kunt de tools overal spelen: het enige wat je nodig hebt zijn een rustige plek met een tafel en stoelen, wat losse vellen papier, pennen, post-its en een laptop om de resultaten op te kunnen bewaren.

Neem voor het spelen ruim 2 uur tijd (plus een pauze). Je kunt de tools in elke volgorde gebruiken. Speel wel eerst de ‘KoersKaart’: zo kom je goed in gesprek over het idee van Cultureel Vermogen en wat dat voor je kan betekenen.

Kies een tool

Deze tools helpen je op weg:

Elk van de tools brengt je nieuwe ideeën en energie. Ga direct aan de slag.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.3 / 5. totaal 3

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Jan van den Eijnden (hij/hem/zijn)
Jan van den Eijnden (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: cultuurparticipatie,voortgezet onderwijs
janvandeneijnden@lkca.nl
030 - 711 51 58
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel