Tools culturele ontmoeting

Versterk het Cultureel Vermogen van jezelf en van de samenleving
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Wat gebeurt er als je culturele ontmoeting centraal stelt in je werk en organisatie? Met de tools van Cultureel Vermogen kun je daarmee aan de slag.

Cultuur begint met ontmoeting. Licht en alledaags. Zet die ontmoetingen ‘AAN’ en arrangeer ze: als liefhebber, professional, organisatie of beleidsmaker. Met deze tools kun je daarmee aan de slag.

Leg het vuur van culturele ontmoeting in het midden, en wakker het AAN! Zo versterk je Cultureel Vermogen: van jezelf en van de samenleving.

Hoe werkt het?

Lees vooraf de handleiding. Je kunt de tools overal spelen: het enige wat je nodig hebt zijn een rustige plek met een tafel en stoelen, wat losse vellen papier, pennen, post-its en een laptop om de resultaten op te kunnen bewaren.

Neem voor het spelen ruim 2 uur tijd (plus een pauze). Je kunt de tools in elke volgorde gebruiken. Speel wel eerst de ‘KoersKaart’: zo kom je goed in gesprek over het idee van Cultureel Vermogen en wat dat voor je kan betekenen.

Kies een tool

Deze tools helpen je op weg:

Elk van de tools brengt je nieuwe ideeën en energie. Ga direct aan de slag.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4 / 5. totaal 8

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Ursulien Bakkum 15-11-2023

Vooralsnog zegt het me niet zoveel. Ik wacht rustig af, over het algemeen houd ik me bezig met het ontwikkelen van activiteiten en daarna bekijken of het zo is afgelopen als de bedoeling is of was. Soms ben ik daarin teleurgesteld, soms als collega’s het niet hebben kunnen volgen. Wanneer ik kinderen teleurgesteld heb, ga ik direct aan de slag om verbeteringen aan te brengen en hoop ik op die manier een nieuwe kans te krijgen, NOOIT laat ik het hoofd hangen, ik ben ook maar een mens!

reageer
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Jan van den Eijnden (hij/hem/zijn)
Jan van den Eijnden (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: cultuurparticipatie,voortgezet onderwijs
janvandeneijnden@lkca.nl
030 711 51 58
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel