Subsidie voor initiatieven die jongeren actief betrekken bij kunst en erfgoed

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Heb je een plan voor kunstzinnige en/of erfgoedactiviteiten waarbij jongeren actief zijn betrokken? Hebben de activiteiten een positief effect op de mentale gezondheid van jongeren? Is het een samenwerking tussen bijvoorbeeld een kunstinstelling en sociaal werk?

Tot en met 18 januari 2023 kun je gebruik maken van de Open Oproep Mentale gezondheid jongeren binnen de regeling Samen Cultuurmaken van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). 

De oproep wordt mogelijk gemaakt vanuit een samenwerking tussen de ministeries van OCW en VWS die hiermee laten zien dat zij graag bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren. De subsidie is er voor initiatieven die jongeren actief betrekken bij kunst- en erfgoedactiviteiten. Deelname aan deze activiteiten werkt positief op de mentale gezondheid.

Waarvoor kun je aanvragen?

Voor een project waarin het cultureel en sociaal domein samenwerken. In het project vinden kunstzinnige en/of erfgoedactiviteiten plaats voor en door jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Door het ontmoeten van anderen en samen cultuur maken, voelen jongeren zich meer verbonden met elkaar én met de buurt of wijk waar zij wonen en leven. Oftewel, actieve cultuurparticipatie draagt bij aan de mentale gezondheid van jongeren.

Rol LKCA 

Als je aanvraag is goedgekeurd werk je samen met LKCA aan het delen, ontwikkelen en monitoren van kennis met betrekking tot de projectenmonitor en ontmoetingen van het landelijke kennisdelingstraject. Hierbij kun je denken aan 2 kennissessies per jaar.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 711 51 17
Claudia Marinelli
Claudia Marinelli
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
claudiamarinelli@lkca.nl
030 711 51 35
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel