Extra aandacht voor culturele ontwikkeling jongeren na corona

Open Oproep Jongeren maken cultuur: 4,4 miljoen euro beschikbaar. Voor initiatieven die cultuurdeelname bij jongeren stimuleren en hun culturele ontwikkeling versterken.
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Tijdens de coronapandemie hebben jongeren veel moeten missen op cultureel vlak. Om hun cultuurdeelname te stimuleren, initieerde het kabinet de Impuls Jongerencultuur. Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) roept via de ‘Open Oproep Jongeren maken cultuur’ het culturele en sociaal domein op om zich gezamenlijk sterk te maken voor deze doelgroep. Er is 4,4 miljoen euro beschikbaar.

De subsidie is er voor initiatieven die jongeren, tussen de 12 en 27 jaar, actief betrekken bij kunst- en erfgoedactiviteiten. De activiteiten maken cultuur met, voor en door jongeren zo toegankelijk mogelijk. Het samen cultuur maken, versterkt de veerkracht van jongeren, verbindt hen met elkaar en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling.

Open Oproep Jongeren

Heb je een goed plan? Vanaf 23 januari 2023 kun je gebruikmaken van de Open Oproep Jongeren maken cultuur binnen de regeling Samen Cultuurmaken van het FCP. Aanvragen zijn mogelijk vanaf €10.000 tot €100.000.

Criteria en voorwaarden subsidie

  • Je project is voor, door en met jongeren gemaakt
  • De activiteiten vinden plaats buiten de G4-gemeenten, G40- stedennetwerk en provincie Zeeland
  • Je project versterkt de samenwerking tussen het cultureel en sociaal domein

Rol LKCA

Als je aanvraag is goedgekeurd werk je samen met LKCA aan het delen, ontwikkelen en monitoren van kennis met betrekking tot de projectenmonitor en ontmoetingen van het landelijke kennisdelingstraject. Hierbij kun je denken aan 2 kennissessies per jaar.

Meer informatie projecten cultuur en jongeren

LKCA probeert publicaties zo toegankelijk mogelijk aan te bieden. Neem contact met ons op bij ontoegankelijke informatie via info@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 711 51 17
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel