Europees netwerk voor cultuureducatie (ENO)

Internationaal onderzoek
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Het LKCA neemt deel aan het European Network of Observatories in the Field of Arts and Cultural Education (ENO), gelieerd aan UNESCO. Het netwerk bestaat uit observatoria in dertien Europese landen, die ontwikkelingen rond cultuureducatie in kaart brengen en vergelijkend onderzoek stimuleren en toegankelijk maken.

Het Nederlandse observatorium voor cultuureducatie

ENO bestaat uit observatoria in dertien landen. Zo’n observatorium is geen aparte, nieuwe organisatie, maar een herkenbare activiteit van een of meer bestaande kennisinstellingen in een land, in overleg met de Nationale UNESCO Commissie. Het LKCA, de Radboud Universiteit en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten vormen het observatorium in Nederland, met ondersteuning van een netwerk van Nederlandse onderzoekers. Arno Neele en Zoë Zernitz zijn projectleiders van het Nederlandse observatorium.

Werkprogramma Nederlands Observatorium

Het werkprogramma van het Nederlandse observatorium kent twee centrale thema’s: kwaliteit van cultuureducatie en culturele diversiteit/transculturaliteit. Eén van de concrete activiteiten binnen het werkprogramma betreft de jaarlijkse organisatie van een openbaar evenement in mei in het kader van de UNESCO International Arts Education Week.

Oprichting ENO

Op 16 november 2015 is ENO in Berlijn opgericht als vereniging. Bij deze gelegenheid ondertekenden de leden, waaronder het LKCA, een Declaration of Agreement met de statuten.

Meer informatie

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ronald Kox (hij/hem/zijn)
Ronald Kox (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: curriculumontwikkeling
ronaldkox@lkca.nl
030 711 51 42
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel